iOS app Android app

Upgrade Your Kitchen With $100 From IKEA!


First Posted: 11/01/2011 5:48 pm Updated: 08/31/2012 10:48 am

A&E's "Fix This Kitchen" gives lucky homeowners the shock of a lifetime when they come home to find their ugly kitchens demolished and, with the help of IKEA, a brand new dream kitchen remodel underway. Ever wish this could happen to you? We can help you get started ...

HuffPost Cooking and IKEA are pairing up to give one lucky reader a $100 gift certificate to IKEA! Whether you put the money toward a larger renovation or just stock up on some key organizing accessories (our favorites being this kitchen cart and blade-safe knife tray), make sure you enter to win by leaving a comment below!

Open to legal residents of the 50 United States, the District of Columbia and Canada (excluding Quebec) who are 18 and older. To enter, you must be a registered user and leave a comment below before Friday, November 25 at midnight Eastern Time. You may enter only once and one winner will be selected at random to receive a $100 IKEA gift certificate. Click here for complete Official Rules.

Need inspiration for your own kitchen makeover? Check out these two makeovers that were done on "Fix This Kitchen," including tips courtesy of host Nicole Facciuto.

(Left: before, right: after)
Homeowners Shannon and Scott (their kitchen is seen above) love to take risks, so when designing their kitchen, the team decided to go bold. They created a custom tile back splash to match the color of the cabinetry and to play off their whimsical design tastes. White TUNDRA flooring from IKEA complemented the colorful tiles and keep the kitchen looking open and bright. Since their kitchen was long and narrow, the team chose to run the tile vertical to create opposition the already long and narrow space. The result is a kitchen which is uniquely theirs and will always provide inspiration and of course, a smile!



(Left: before, right: after)
Christy and Steve Fennessy (kitchen seen above) own a beautiful mid-century ranch, so the team really focused on staying true to the architecture of their home. They kept all finishes neutral to play off the warmth of the new IKEA ÄDEL birch cabinetry. Since their kitchen was closed off to the rest of the home, the team opted to open up a common wall between the living room and kitchen. To bridge these two spaces, a large peninsula was created with a "waterfall" edge detail. This one design change made a huge difference in the way this family functions in their home. Now they are able to entertain, interact with guests and keep an eye on their growing family.

Don't forget to enter our giveaway by leaving a comment below!

FOLLOW HUFFPOST TASTE

Filed by Kristen Aiken  |  Report Corrections