Huffpost San Francisco
The Blog

Featuring fresh takes and real-time analysis from HuffPost's signature lineup of contributors

John Zipperer Headshot

The Week to Week News Quiz for Friday, June 22, 2012

Posted: Updated:
Print Article

The world took a break from being obsessed with Greece this week and instead focused more on Syria. Syrian pilots, arming Syrian rebels, Syrian arms from Russia, and so on. What else was in the news this week? Take our quiz and find out.

Here are some random but actual hints: It's lawyers-vs-lawyer; maybe Julian was looking for better food; it's Amman's moment in the spotlight; and she can buy her own car to travel in from now on. Put those hints to good use and take the test. Answers are at the bottom of the quiz.

1. The House Oversight Committee voted this week to recommend holding someone in contempt of Congress. Who was the target of the committee's ire?
a) House Speaker John Boehner
b) House Minority Leader Nancy Pelosi
c) Attorney General Eric Holder
d) Vice President Joe Biden

2. Who resigned this week after being involved in a series of auto accidents, which have been attributed to suffering a seizure?
a) Ray LaHood, U.S. transportation secretary
b) Bashar al-Assad, Syrian dictator
c) John Bryson, U.S. commerce secretary
d) Gretchen Carlson, Fox morning show co-host

3. What were the results of the latest Greek elections? Who won?
a) A combination of the established conservative and liberal parties
b) The far left
c) The far right
d) A combination of the far left and the far right

4. A Syrian MIG-21 fighter pilot did what this week?
a) Flew to Jordan and asked for asylum
b) Bombed Syrian refugees along the Syria-Turkey border
c) Announced the formation of a new rebel alliance against Syrian dictator Bashar al-Assad
d) Crashed while trying to land on a Russian aircraft carrier

5. A judge in Pakistan ordered the arrest of whom?
a) Former Prime Ministar Yousuf Raza Gilani
b) President Asif Ali Zardari
c) All U.S. intelligence officers in the country
d) Makhdoom Shahabuddin, a candidate for the prime minister's office

6. California Governor Jerry Brown reached agreement on the state budget with Democratic legislative leaders. The new agreement means that which of the following will not happen?
a) Funding for child-care subsidies for low-income families will be cut by 8.7 percent
b) Legislators will lose pay as a penalty for inactivity
c) The time limit for participants in the welfare-to-work program will be cut in half
d) State aid to new students at private colleges will be reduced

7. Following the end of another round of unsuccessful international talks over its nuclear program, Iran claimed to have done what?
a) Stopped a "massive cyber attack" against its nuke facilities
b) Built a nuclear bomb
c) Reached a secret agreement with Russia to supply its reactors with fuel
d) Constructed a space-based defense of the cities that house its nuclear sites

8. Wikileaks enfant terrible Julian Assange, wanted in Sweden on sexual assault charges, did what this week?
a) Released secret Swedish government documents undercutting the case against him
b) Self-deported himself to Sweden from the U.K.
c) Fled to Ecuador's U.K. embassy to request asylum
d) Fled to Germany in disguise but was apprehended by police there

9. Mitt Romney told the National Association of Latino Elected and Appointed Officials about his planned policies in immigration. What did he promise?
a) To lower the numbers of legal immigrants to increase the job opportunities for existing American residents
b) To assign immigration reform to his vice president, Marco Rubio
c) To increase some visa allocations and streamline the process for family reunification
d) To release on online guide to self-deportation

10. The U.S. Supreme Court reversed Federal Communications Commission rulings on what?
a) Bans on religious proselytizing in talk shows
b) The amount of violence per hour that can air on prime time
c) Allowing Jersey Shore on the air
d) Broadcasters had been found guilty for "fleeting expletives and momentary nudity"

BONUS QUESTION: An online campaign raised more than $470,000 for whom?
a) Lindsay Lohan, who needs to buy a new Porsche
b) A 68-year-old grandmother of eight, who earns $15,000 a year as a school bus monitor and was videotaped being the subject of profanity, insults, and threats from students
c) Conservative journalist Neil Munro, who faced widespread criticism after he interrupted President Obama's immigration policy announcement last week
d) Bashar al-Asad, Syrian dictator

Is that still not enough news for you? Join us June 29 at noon for our next live Week to Week news commentary program at The Commonwealth Club's San Francisco auditorium.

ANSWERS: 1) c. 2) c. 3) a. 4) a. 5) d. 6) b. 7) a. 8) c. 9) c. 10) d. BONUS: b.