iOS app Android app More

Featuring fresh takes and real-time analysis from HuffPost's signature lineup of contributors
John Zipperer

GET UPDATES FROM John Zipperer
 

The Week to Week News Quiz for Friday, July 20, 2012

Posted: 07/20/2012 1:13 pm

There was enough religion and politics (and some chicken batter) mixed up in the news this week that you would be forgiven for thinking this was another country. But faith was clearly on the minds of many people as they made news. We want to find out how much you were paying attention.

Here are some random but actual hints: She can see Tehran from her house; God works in mysterious ways, just ask Sean Hannity; at least the press conference was real; and business can be such a hassle. Now put those to use and take the test! Answers are at the bottom of the quiz.

1) As if it wasn't challenging enough to be the deputy chief of staff to the U.S. secretary of state and to be the wife of former U.S. Rep. Anthony Weiner, Huma Abedin now has to deal with what?
a. A debilitating disease that will age her one year for every month that passes until she returns the golden idol to the empty tomb
b. Charges by Rep. Michele Bachmann and four other House Republicans that she is connected to the Muslim Brotherhood
c. Pressure to try to succeed Hillary Rodham Clinton when the secretary steps down after the election
d. An arrest for shoplifting while traveling with Secretary Clinton in Estonia

2) How did Ed Gillespie, a senior advisor to Republican presidential candidate Mitt Romney, defend his candidate against charges of lying about when Romney stopped running Bain Capital?
a. The original retirement date was postponed due to "unforeseen new business opportunities"
b. Romney had "retired retroactively" from Bain Capital, thus explaining a difference in alleged dates of departure and control of the company
c. It is not illegal to lie on SEC documents
d. Barack Obama did the same thing, so it's not illegal

3) What part of "God's plan" was revealed this week?
a. The Muslim Brotherhood's infiltration of American government, according to Rep. Michele Bachmann
b. The deaths of several top Syrian government officials, according to claims by rebel spokesmen
c. The hiring of a new CEO for Yahoo, according to Google
d. The killing of 17-year-old Trayvon Martin, according to George Zimmerman

4) Speaking of God, fast food chain Chick-fil-A President Dan Cathy said what this week?
a. "We are very much supportive of the family -- the biblical definition of the family unit. We are a family owned business, a family led business, and we are married to our first wives. We give God thanks for that."
b. Its dessert of a brownie topped with "Icedream," Hershey's chocolate, whipped cream and a cherry is "like a gift from heaven"
c. Jesus "would have deep-friend chicken, too, if they had had chicken back then"
d. Every new store Chick-fil-A opens "is first blessed by a Methodist minister or, if one is not available, then a Baptist will do almost as well"

5) Arizona's Maricopa County Sheriff Joe Arpaio held a press conference on Tuesday to claim that his "posse" had proven what?
a. The civil rights case against his department was instigated by aliens
b. He is being targeted for prosecution by the U.S. Justice Department because of his deeply held Pentecostal views
c. 90 percent of the crime in his county was caused by illegal immigrants
d. President Barack Obama's birth certificate is a forgery

6) On Thursday, Microsoft reported what for the first time in its quarter century as a public company?
a. Its data centers were fully carbon-neutral
b. It was cool
c. A quarterly loss
d. Revenue from ad sales outpaced revenue from software sales

7) Israel blamed Iran and Hezbollah for what act this week?
a. The suicide bombing of a bus in Bulgaria carrying Israeli tourists
b. A cross-border raid from Lebanon that left four people injured
c. The discovery of nuclear fissile material on a ship bound for the Persian Gulf
d. The collapse of Israel's ruling coalition

8) China broke out the checkbook to promise $20 billion to whom?
a. Greece, Spain, and Italy
b. African governments to borrow for infrastructure and agriculture projects
c. Venezuelan leader Hugo Chavez
d. The Syrian military to borrow to finance purchases of Chinese armaments

9) German lawmakers passed two big resolutions this week. What were they?
a. Aid for Greece and funding for a cross-continent high-speed rail project
b. An increase in the retirement age to 70 and an increase in luxury car taxes
c. Aid for Spain and support for religious circumcision
d. The removal of umlauts from the German language and a ban on pesticides

10) After losing his appeal against questionable charges of tax evasion, Chinese activist Ai Weiwei requested what?
a. To actually be allowed to appear in court the next time he's on trial, something the government prevented this time
b. Permission to bring his artwork with him to prison
c. His supporters to sue him, so he's stuck in court for the next 20 years
d. A private meeting with China's president

BONUS QUESTION) East Coast convenience store chain Cumberland Farms is battling a rash of shoplifting. What have thieves stolen 96.5 percent of from its stores?
a. Boxes of Dark Knight Rises branded iced tea
b. Life-size cutouts of David Hasselhoff wearing a tank top
c. The Olympics preview issue of Sports Illustrated
d. Its supply of ice cream sandwiches

Is that still not enough news for you? Join us for our Week to Week live political commentary programs at The Commonwealth Club's San Francisco auditorium. See the Week to Week website for event dates, audio, and more.

1) b. 2) b. 3) d. 4) a. 5) d. 6) c. 7) a. 8) b. 9) c. 10) c. BONUS) b.

 

Follow John Zipperer on Twitter: www.twitter.com/cwclub

FOLLOW SAN FRANCISCO