THE BLOG

The Week to Week News Quiz for Friday 8/16/13

08/16/2013 09:55 am ET | Updated Oct 16, 2013

If hyperloops excite you and olinguitos don't make you hungry, you should do pretty well on our latest Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: They're busy right now anyway; Ziptrain was already taken; it's a perfect record, of sorts; and it could put psychics out of business. Answers are at the bottom of the quiz.

1. On Thursday, the Pentagon finally released a plan to deal with what?
a. Withdrawal from Afghanistan
b. Canceling unwanted weapons contracts
c. Replacing the space shuttle
d. Sexual assault in the armed services

2. U.S. Attorney General Eric Holder announced reforms to what policy on Monday?
a. Drug sentencing
b. Immigration
c. Internal Revenue Service handling of political organizations
d. Taxation of offshore corporate earnings

3. What step did President Obama announce in response to the military crackdown in Egypt?
a. A suspension of all financial aid
b. Cancellation of planned joint military exercises
c. Cancellation of a planned summit meeting with Egypt's president
d. Boycott of the summer 2014 Olympics in Luxor

4. A judge granted Governor Brown's hopes for what in the BART contract stalemate?
a. A summary judgement against BART management
b. A summary judgement against BART unions
c. A 25% raise over four years for employees
d. A 60-day cooling-off period

5. A Tennessee judge forced a mother to change the name of her baby from what?
a. Jesus
b. Muhammad
c. A-rod
d. Messiah

6. Tesla and SpaceX chief Elon Musk unveiled Hyperloop. What is Hyperloop?
a. A free global service for disseminating press releases and gossip
b. A super-fast, self-powered transportation system
c. A social networking site called "the Facebook for techies"
d. His new company that will mine minerals on the moon and transport them back to Earth

7. Egypt's government announced a state of emergency to last how long?
a. Six days
b. One year
c. One month
d. Six weeks

8. A University of Texas study says that how many of America's 107 nuclear reactors are vulnerable to terrorists?
a. 11
b. 0
c. 107
d. 33

9. What is an Olinguito?
a. The first planet outside our solar system known to support life
b. The newest taco-Doritos meal from Taco Bell
c. You are
d. A new mammal discovered by scientists

10. The skipper of Italy's America's Cup entry charged Oracle Team USA with what?
a. Cheating
b. Charging spectators exhorbitant prices
c. Using unlicensed sailors on its boats
d. Deploying a "shadow fleet" of race boats to harass competitors during trials

BONUS. A new 99-cent iPhone app claims to do what?
a. Save your soul
b. Refund your 99 cents if you can prove you're smarter than your smartphone
c. Get messages from nearby ghosts
d. Print money

The news and the quizzes don't stop there! Join Huffington Post's Robin Wilkey, the San Francisco Chronicle's C.W. Nevius, and San Francisco magazine's Melissa Griffin for our next live Week to Week political commentary program with a news quiz and social hour at The Commonwealth Club on August 19 in San Francisco.

ANSWERS: 1) d. 2) a. 3) b. 4) d. 5) d. 6) b. 7) c. 8) c. 9) d. 10) a. BONUS) c.

EXPLANATIONS OF THE HINTS: They're busy right now anyway: Egypt's military is leading the crackdown on supporters of the deposed President Morsi; Ziptrain was already taken: Hyperloop is basically a very fast train in a tube; it's a perfect record, of sorts: 107 of 107 nuclear reactors; and it could put psychics out of business: apps would be a way of physics trumping psychics.