THE BLOG

The Week to Week News Quiz for Friday 9/6/13

09/06/2013 07:43 pm ET | Updated Nov 06, 2013

While President Obama tries to rally support for his Syria plan, spend your time trying to rally your memory so you can answer our latest Week to Week news quiz.

Answers are at the bottom of the quiz.

1. President Obama arrived at the G20 summit this week. Where is the summit being held?
a. St. Petersburg, Russia
b. Moscow, Russia
c. Stockholm, Sweden
d. London, UK

2. According to The New York Times, how has the National Security Agency dealt with the spread of encryption on the internet?
a. It has created 25 million fake internet accounts to act as "fly traps" to attract illicit communications
b. It has worked with technology companies to create secret access into their services
c. It has forced Congress to change the rules prohibiting the deliberate targeting of Americans' emails or phone calls without a warrant
d. It has worked with technology companies to automatically add terrorist suspects to a black list that prevents them from sending email

3. According to the U.S. Forest Service, what caused the wildfire that has destroyed more than 235,000 acres near Yosemite National Park?
a. A Boy Scout campsite
b. A bear playing with an abandoned barrel of flammable liquids
c. God's wrath
d. A hunter's illegal fire

4. What has happened to Cleveland kidnapper Ariel Castro in prison?
a. He has become a Muslim
b. He was killed by other inmates
c. He has become a born-again Christian
d. He hanged himself in his cell

5. Why has Brazil purchased a new $650 million satellite from a French company?
a. To create a 24-hour sports channel available free in Brazil
b. To escape U.S. electronic surveillance of government communications
c. To repay France for supporting it in its bid for a permanent UN Security Council seat
d. To scan for narco terrorists using the Amazon jungle for cover

6. After North Korea cancelled a visit by a U.S. special envoy, who announced he was returning to the hermit kingdom?
a. Bill Clinton
b. Basketball veteran Dennis Rodman
c. Jimmy Carter
d. Conservative evangelist Franklin Graham

7. According to a new report, on what do California communities spend $428 million a year?
a. Keeping airplanes fueled and idling on standby for use by local elected officials
b. Restriping pavement
c. Keeping trash from polluting waterways and beaches
d. Hiring psychics to help with solving felony crimes

8. Who tweeted in reference to Syria, "'Boots on the ground' or not, let's not forget about sandals, pumps and loafers. #Footwear"?
a. Secretary of State John Kerry
b. Iranian President Hassan Rouhani
c. Designer Kenneth Cole
d. Editor Anna Wintour

9. What important statistic reached a historic low, according to a government report this week?
a. Teenagers giving birth
b. Drunk driving deaths
c. Homelessness
d. Military personnel based overseas

10. Who is Mayor Stubbs?
a. Darren Stubbs, the newly elected mayor of New York City
b. The 90-year-old blues singer finally awarded an honorary Grammy Award for his trademark 47-minute rendition of "The Lord's Prayer"
c. The winner of a special election to fill the Illinois governor's office
d. A cat that has been mayor of Talkeetna, Alaska, for 15 years, before being viciously attacked by a constituent -- a dog

BONUS. 1. According to location-based app Foursquare, what is the most fanatical football city?
a. San Francisco
b. Oakland
c. Green Bay
d. Dallas

The news and the quizzes don't stop there! Join us when we head to Silicon Valley for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz at The Commonwealth Club on September 10.

ANSWERS: 1) a. 2) b. 3) d. 4) d. 5) b. 6) b. 7) c. 8) c. 9) a. 10) d. BONUS) c.