THE BLOG
11/24/2013 06:06 pm ET Updated Jan 24, 2014

The Week to Week News Quiz for 11/22/13

Muggings, drones, and Middle Eastern arrests fill up our latest Week to Week news quiz. See how much you've been following the news lately.

Here are some random but real hints: It probably was manufactured at FoxConn; more bling for the former president; it'll make for an extra-special parade on Halsted Street this June; and kissing is a gateway freedom. Answers are at the bottom of the quiz.

1. What happened Friday, November 22, 2013, for the first time ever in Dallas?
a. A mosque opened downtown
b. The city council opened a session without a prayer read by a local member of the clergy
c. The city held its first memorial to the JFK assassination
d. A lesbian attorney was elected mayor

2. What did freshman Democratic U.S. Representative Grace Meng say about her recent mugging near Capital Hill?
a. "When a man is denied the right to live the life he believes in, he has no choice but to become an outlaw."
b. "I'm from New York City, and I have not been mugged like that."
c. "He hit the back of my head and nearly fell over. Then I clocked him with my briefcase and he fell over right away."
d. "If you are going to be successful in the world of crime, you need a reputation for honesty."

3. Who unveiled a stealth drone aircraft this week?
a. China
b. Germany
c. Google
d. Israel

4. Why are the unions for the Bar Area's BART system considering a lawsuit?
a. They want a 23.5% raise and management won't give it to them
b. They want to get out of the contract they and management just signed
c. Management just voted to reject a provision in a contract to which it had already agreed
d. It hopes to have a federal judge replace the BART board of directors

5. What has caused tensions to rise between the governments of Israel and the United States?
a. Secretary of State John Kerry's criticism of Israel's defense budget
b. The U.S.-led effort to strike a nuclear deal with Iran
c. America's refusal to use troops to protect Israel's border on the Sinai from Islamist attackers
d. Israel's attempt to get U.S. diplomats in that country to pay for their parking tickets

6. What were Oprah and Bill Clinton doing on Wednesday?
a. Filming a special 1-hour TV special on his presidency
b. Filming a special 1-hour TV special on the need for a female president
c. Receiving the Medal of Freedom from President Obama
d. Touring a new school she paid for in Haiti

7. Which state became the 16th to legalize same-sex marriage?
a. Illinois
b. Wisconsin
c. Arizona
d. Pennsylvania

8. Why did Moroccan officials arrest three teenagers?
a. They were training to join jihadists in Syria
b. They were accused of being involved with CIA agents in a plot to destabilize Morocco's government
c. They had founded a new political movement aiming for peace between all religions
d. They posted a photo on Facebook of two of them kissing

9. President Obama ordered government buildings to fly their flags at half-mast for what reason?
a. To mourn the launch of ObamaCare
b. In honor of the recently recognized Medal of Freedom winners
c. To save money
d. To note the 50th anniversary of the assassination of President Kennedy

10. Why were two men arrested in Saudi Arabia and charged with indulging in exotic practices and offending public order?
a. They were giving away free New Testaments on the streets of Riyadh
b. They offered free hugs to strangers in a shopping district
c. They told a TV talk show that they thought women should be allowed to help govern the country
d. They were caught plotting with al Qaeda

BONUS. What's the latest true news that you wish you didn't know?
a. Former Senator Rick Santorum is releasing a CD of him singing hip-hop versions of Gregorian chants
b. Michael Douglas is writing a book on his new theories about how he got cancer
c. Rodney Dangerfield's widow revealed that she keeps a bottle of her husband's sweat in her refrigerator
d. The Texas School Book Depository is being turned into a JFK-themed restaurant

The news and the quizzes don't stop there! Join us Monday, December 16 in San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club. Panelists include Huffington Post's Robin Wilkey, Hoover's Tammy Frisby, and CBS SF's political analyst Melissa Griffin Caen.

ANSWERS: 1) c. 2) b. 3) a. 4) c. 5) b. 6) c. 7) a. 8) d. 9) d. 10) b. BONUS) c.

Explanations of the hints It probably was manufactured at FoxConn: actually, it probably wasn't, but China's FoxConn seems to manufacture every other tech wonder in the world; more bling for the former president: the current president honored the former one with a medal; it'll make for an extra-special parade on Halsted Street this year: Halsted is the traditional focus of Chicago's gay pride parade; and kissing is a gateway freedom: the teenagers' arrest shows that a kiss is not just a kiss when it comes to the morals enforcers.