THE BLOG
03/21/2014 02:23 pm ET | Updated May 21, 2014

The Week to Week News Quiz for 3/21/14

What's the bigger mystery: Flight 370's current location or Ukraine's future existence? See how well you've been following events by taking our latest Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: He's already so poor he lacks a shirt half of the time; the NSA promptly encrypted those signals; well, it is kind of cleaning up the mess he left behind; and they said they don't worship the dead.

1. What was Senator John McCain's response to being barred from visiting Russia as part of the tit-for-tat sanctions?
a. He said "I guess this means my spring break in Siberia is off"
b. He pleaded with the Kremlin to reinstate his right to visit
c. He urged President Obama to "end this sanctions battle before it spirals out of control"
d. He introduced a bill to kick Russia out of the World Trade Organization

2. Who was not targeted by U.S. sanctions announced in retaliation for Russia's involvement in the secession of the Crimea?
a. Former Ukrainian President Viktor Yanukovych
b. Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin
c. Sergey Aksyonov, Crimea's regional prime minister
d. Russian President Vladimir Putin

3. Who announced a military withdrawal this week?
a. Russia will withdraw from the Crimea
b. Finland will withdraw from the Baltics
c. America will withdraw from Afghanistan
d. Ukraine will withdraw from the Crimea

4. What did Thailand's government reveal 10 days after the mysterious disappearance of Flight 370?
a. It had shot down a plane for entering its airspace
b. Thai military radar detected an unknown source traveling in the opposite direction from which Flight 370 was supposed to be flying
c. It revealed that one of the flight crew on the plane was using an alias and was really a member of a violent separatist group along the Thai-Malaysian border
d. It believes the plane landed at a private airfield 300 miles east of Bangkok

5. What is the NSA's MYSTIC program?
a. It can record every phone call in a foreign country
b. A 400-person strong advisory board of psychics who work with the agency trying to read the minds of foreign leaders
c. 24-hour-a-day surveillance of all members of the U.S. Congress
d. A recently uncovered trojan horse that lets the NSA see everything seen by a wearer of Google Glass

6. What big scientific discovery was announced this week?
a. A live prehistoric Megalodon was found near Antarctica
b. Signals from the rapid expansion of the universe after the Big Bang were observed
c. A large smiley face was found on the far side of the moon
d. Dogs are able to understand up to 300 distinct words

7. Who is the latest person to claim that economic populism is like Nazi Germany?
a. Billionaire Home Depot co-founder Ken Langone
b. Pope Francis
c. Billionaire investor Warren Buffett
d. Senator Rand Paul

8. Who called the Crimean referendum on joining Russia a "happy event"?
a. Sarah Palin
b. Angela Merkel
c. Joe Biden
d. Mikhail Gorbachev

9. What did Angela Merkel say was effectively dead?
a. The European Union
b. Western capitalism
c. The G-8 economic summits
d. Peace, love, and understanding

10. Fred Phelps died on Thursday at the age of 84. Which of the following is not true about him?
a. He won awards for his early legal career as a civil rights lawyer
b. He was raised Methodist, ordained a Baptist, but his church was not part of any major denomination
c. He once said, "You're not going to get nowhere with that slop that 'God loves you.' That's a diabolical lie from hell without biblical warrant."
d. His funeral will be picketed by more than 50 groups

BONUS. Who compared the Republican Party to a pizza chain that needed to admit it made bad pizza crust?
a. Vice President Joe Biden
b. Senator Charles Schumer
c. Domino's Pizza founder Tom Monaghan
d. Senator Rand Paul

Want the live news quiz experience? Join us Tuesday, April 1 in San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club. Panelists include Dr. Tammy Frisby, Melissa Griffin Caen, and Josh Richman.

ANSWERS: 1) a. 2) d. 3) d. 4) b. 5) a. 6) b. 7) a. 8) d. 9) c. 10) d. BONUS) d.

Explanations of the hints: He's already so poor he lacks a shirt half of the time: Putin likes to have photos taken of him shirtless doing various macho things; the NSA promptly encrypted those signals: scientists discovered the signals from the Big Bang; well, it is kind of cleaning up the mess he left behind: the Soviet Union was not in great shape when Gorbachev resigned; and they said they don't worship the dead: that was the message of Phelps' family church in explanation of their plans to not hold a funeral for their patriarch.