THE BLOG
04/11/2014 03:56 pm ET Updated Jun 11, 2014

The Week to Week News Quiz for 4/11/14

Unless you've spent the past week underwater looking for Flight 370's black box, you probably know enough to score well on our latest Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: ... and tell; he said it helped lead to him standing where he is today; they should have done Bond instead; and mum's the word.

1. Why is U.S. Rep. Vance McAllister under fire, with leading Republicans calling for his resignation?
a. He voted against repealing ObamaCare after he learned that his 85-year-old mother had Alzheimer's
b. He said he would stop paying taxes until Barack Obama returned his entire salary as president
c. The married congressman was caught on film kissing a married staffer
d. He invested $50,000 in a Colorado marijuana retail store

2. What did the 52-year-old President Obama commemorate that happened 50 years ago this week?
a. His mother looked into his eyes and prophesied that he would one day be president
b. President Lyndon Johnson signed the Civil Rights Act
c. His wife, Michelle, was born
d. He first thought up the idea for ObamaCare

3. What did Russian President Vladimir Putin say would happen if Ukraine did not pay its gas debt to Russia?
a. Europe could face a big cut in its gas supplies
b. Russia would annex a portion of Ukraine as reparations
c. Russia would be a good neighbor and continue to extend credit to Ukraine while it got its economy back on its feet
d. Russia would blockade Ukrainian ports until the money was repaid

4. What is Heartbleed?
a. The controversial new Showtime TV series set in a vampire-run hospital
b. An internet security flaw believed to have threatened up to 66 percent of the web
c. The operational code name for the recently uncovered NSA spying on Pakistani senior government officials
d. The new sequel to the cult classic 1981 robotic science-fiction film Heartbeeps

5. MSNBC host Al Sharpton denied reports that he had been what?
a. An FBI informant on New York mobsters
b. A friend of John Boehner
c. Wrong about ObamaCare
d. In secret talks to start a church in the Crimea

6. What did President Obama address in two executive orders this week?
a. Preventing Iraq acquiring nuclear weapons from Iran
b. The state of science education in America
c. Gender disparities in pay
d. Illegal attempts to interfere with NCAA brackets

7. What do 814 million people qualify to do this week?
a. Get a free upgrade to iPhone 6
b. Take a tour of the Google barges in San Francisco Bay
c. Petition to have Russia annex them
d. Vote in India's general election

8. What previously secret attempt by the CIA to undermine the Soviet Union was revealed this week?
a. It published Doctor Zhivago after it was banned in the USSR
b. It transmitted bad Bulgarian pop music over Russian airwaves to convince the population that their system couldn't produce good culture
c. Throughout the 1980s, it published fake personal ads in Moscow papers worded to make them sound like high-ranking Communist Party figures had written them
d. It paid cartoon firm Jay Ward Productions $900,000 to create the bumbling Russian spies Boris and Natasha

9. What has Wisconsin's GOP Governor Scott Walker said he might do before the 2016 election?
a. Go back to school and earn his college degree
b. Propose to Lillian, his girlfriend of 17 years
c. Create 400,000 jobs
d. Ban abortion in his state

10. How did the United States respond after German Chancellor Angela Merkel asked to see the secret files the National Security Agency had collected on her?
a. It shipped 12,577 boxes to the German chancellory filled with the reports on the eavesdropping
b. It changed its story, saying reporters had confused Merkel with Lithuanian President Dalia Grybauskaite, who had been spied on
c. The email requesting the change was returned with only the note, "We don't speak German"
d. It never responded

BONUS. How did conservative talk radio host Rush Limbaugh greet the news that Stephen Colbert would inherit David Letterman's CBS's main late-night slot?
a. "Why would CBS hire the star of The 40-Year-Old Virgin and Little Miss Sunshine for a late-night show? Don't they ever watch movies?"
b. "With Colbert's new megaphone on CBS, you're all going to wake up in a brave new world, a world where the Constitution gets trampled by an army of terrorist clones, created in a stem-cell research lab run by homosexual doctors who sterilize their instruments over burning American flags."
c. "CBS has just declared war on the heartland of America. No longer is comedy going to be a covert assault on traditional American values. Now it's just wide out in the open."
d. "This is just stupid. Stupid. Colbert isn't funny, he's liberal, and we just think that's funny."

Want the live news quiz experience? Join us Monday, April 21 (really) in San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club. Panelists include Dr. Larry Gerston and Martin G. Reynolds.

ANSWERS: 1) c. 2) b. 3) a. 4) b. 5) a. 6) c. 7) d. 8) a. 9) a. 10) d. BONUS) c.

Explanations of the hints: ... and tell: as in "kiss and tell"; he said it helped lead to him standing where he is today: a half-century after the Civil Rights Act, the country has a president with African ancestry; they should have done Bond instead: I just think it would be a whole lot cooler if our spy agency published spy thrillers, but Doctor Zhivago's okay; and mum's the word: yep, the United States didn't respond, which in a way suggests that we've stopped listening to Merkel's communications.