Week to Week News Quiz for 3/27/15

03/27/2015 03:03 pm ET | Updated May 27, 2015

Before you start your weekend, take our latest Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: Now's Sharron Angle's chance; they're also mad about the pastries; the funeral was very, very orderly; and Bill Gates would approve. Answers are below the quiz.

1. What announcement did Senate Minority Leader Harry Reid make this week?
a. He has made a deal with Senate Majority Leader Mitch McConnell to save Obamacare
b. He is traveling to Vienna to intervene in the Iran nuclear talks
c. He will not run for reelection
d. The Democrats could have held on to the U.S. Senate in November's election if they had been willing to attack Obamacare

2. Why were two Illinois men -- including an Army National Guard member -- arrested?
a. They allegedly planned to provide material support to ISIS and attack a U.S. military installation in Illinois
b. They refused to hand over videotape of a police shooting of an unarmed black man on Chicago's South Side
c. They were recorded planning the kidnapping of new state's attorney Alicia Florrick
d. They were masterminds behind a massive voter fraud ring

3. What bill did the U.S. House of Representatives manage to pass on Thursday by a rare overwhelming bipartisan vote?
a. 15% pay raise for members of the U.S. House of Representatives
b. Reauthorization of the PATRIOT Act
c. A $214 billion health-care funding package
d. Legislation to replace block grants to states for services to low-income residents with voluntary donations from the private sector

4. What was Russia's latest nuclear threat?
a. It would "flatten every inch of Iraq" if U.S. troops stayed in that country past a December 31 deadline
b. Poland has to "rethink and reorient" its foreign policy if it wanted to avoid a nuclear war with Russia
c. It would target Denmark's navy with nukes if that country joined a NATO missile defense system
d. If Japan does not give up its claim to two of the disputed Kuril Islands, Russia will use the islands for nuclear tests

5. What happens next for Bowe Bergdahl, the U.S. Army sergeant who was swapped for five Taliban prisoners?
a. He is being formally charged with desertion and misbehavior before the enemy
b. He is marrying his long-time sweetheart
c. He has fled the United States and has returned to Afghanistan as a private citizen
d. He is considering a run for the 13th congressional district in New York

6. For what did former fundamentalist university leader Bob Jones III apologize this week?
a. Declaring that even Roman Catholics can go to heaven
b. Appearing in a rap video with singer Pat Boone
c. Advocating the stoning of homosexuals
d. Neglecting the evidence of global climate change

7. Where did a German airliner crash, killing 150 people?
a. Ukraine
b. Bavarian Alps
c. Iraq
d. French Alps

8. This week saw the death of Lee Kuan Yew, the founding leader of what country?
a. South Korea
b. Sri Lanka
c. Burma/Myanmar
d. Singapore

9. What bill did Indiana governor Mike Pence say he was "looking forward" to signing into law?
a. The new state budget, which cuts $1.9 billion from public education
b. A bill that allows businesses to refuse service to same-sex couples
c. A ban on fracking
d. A bill that would make Indiana's presidential primary the first in the nation

10. In an interview with Playboy magazine, how did former Vice President Dick Cheney refer to President Barack Obama?
a. A Kenyan-born socialist Muslim
b. A "surprisingly mediocre leader"
c. "Better suited to being a leader of the opposition than to being the leader of the nation"
d. The worst president of Cheney's lifetime

BONUS. What is Apple CEO Tim Cook going to do with most of his wealth?
a. Buy Google stock
b. Buy one Apple Watch
c. Give it to charity
d. Give it to his employees

1) c.
2) a.
3) c.
4) c.
5) a.
6) c.
7) d.
8) d.
9) b.
10) d.

Want the live news quiz experience? Join us Wednesday, April 1 in downtown San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Carla Marinucci, Debra J. Saunders, and Bill Whalen.

Explanations of the hints: Now's Sharron Angle's chance: Angle is the tea party Republican who gave Reid a run for his money in his last reelection contest; they're also mad about the pastries: okay, a cheap Danish pastries joke; the funeral was very, very orderly: Singapore is a land of very strict rules; and Bill Gates would approve: Gates and his billionaire friend Warren Buffett challenged other super-wealthy people to pledge to donate at least half of their wealth to charity.