THE BLOG

Week to Week News Quiz for 4/10/15

04/10/2015 01:02 pm ET | Updated Jun 10, 2015

It's finally here. You-know-who is going to do you-know what. You don't know? Take our latest Week to Week news quiz and find out.

Here are some random but real hints: Someone's got to be working in that new Brooklyn office; no hay nuevos impuestos; he is the leader of the exiles; and he's ready to take a chance again. Answers are below the quiz.

1. If you are taking this test after Sunday, what in the world will have changed?
a. Pakistan's army will have completed its destruction of the Taliban in its tribal areas
b. Bill Clinton will have been elected United Nations secretary general
c. Hillary Clinton will have announced her candidacy for the presidency of the United States of America
d. Greece will have dropped out of the eurozone

2. Where is President Obama meeting with Cuban leaders?
a. The Summit of the Americas in Panama
b. The White House Situation Room
c. Presidential advisor Bebe Rebozo's home in Key Biscayne, Florida
d. A Canadian helicopter carrier, the Diefenbaker

3. Why was a North Charleston, SC, police officer fired?
a. He ran an underage drinking operation
b. He hasn't reported to work in 12 years
c. He was videotaped shooting a black man in the back
d. He was indicted in a political corruption case involving the South Carolina governor's chief of staff

4. Who announced plans to sue Rolling Stone magazine?
a. The Tea Party Express, which accuses the magazine of "gross distortion" about the group's political activities
b. Rolling Stone owner Jann Wenner is suing his own magazine to change its corporate structure and reinstate him as sole owner
c. New York Times economist Paul Krugman
d. The fraternity at the center of Rolling Stone's now-retracted article about campus rape at UVa

5. How did former Florida Governor Jeb Bush identify himself on a 2009 voter registration form?
a. An independent
b. Unmarried
c. Former governor of Texas
d. Hispanic

6. What change did Kansas make to its state welfare program?
a. Replaced it with voluntary gifts from major corporations and churches
b. The names and addresses of all recipients are published monthly in the state's major newspaper
c. It eliminated the entire program
d. Forbade the use of welfare benefits for tattoos, piercings, concerts, sports, movie tickets, bail, jewelry, massages, spa treatments, psychics, fortunetellers, theme parks, and swimming pools

7. What did the jury decide in the case of the suspected Boston Marathon bomber, Dzhokhar Tsarnaev?
a. Guilty on 30 counts
b. Not guilty on terrorism charges, but guilty of murder and attempted murder
c. Innocent of all charges
d. The judge declared a mistrial

8. In a Univision Noticias/Fusion poll of Cubans, who was viewed more positively than either Raul Castro or Fidel Castro?
a. Che Guevara
b. North Korean dictator Kim Jong-un
c. President Barack Obama
d. Carrie Bradshaw

9. Why are many European leaders annoyed at Greece's government this week?
a. Greece demanded Turkey pay reparations for its 1974 invasion of Cyprus
b. The Greek prime minister visited Vladimir Putin in Moscow
c. Greece's parliament voted to drop out of the euro
d. The Greek finance ministry asked Iran for a loan to cover its next debt payment

10. Whose secret wedding was recently revealed?
a. Actress Jennie Garth and singer Garth Brooks
b. Richard III and Edward II
c. Singer Barry Manilow and his manager Garry Kief
d. Singers Bono and Alicia Keys

BONUS. In what novel way did a German high school student prepare for his upcoming standardized tests?
a. He filed a freedom of information request for a copy of the exam questions before test day
b. He hacked the school computer and replaced the upcoming test with one that he wrote himself
c. He sued his school, claiming that making him study was cruel and inhuman punishment
d. He claimed that he had lost the power of human language after being stranded in the woods for years and therefore couldn't take the tests

ANSWERS
1) c.
2) a.
3) c.
4) d.
5) d.
6) d.
7) a.
8) c.
9) b.
10) c.
BONUS) a (the North Rhine-Westphalia education ministry merely said "the request is being processed").

Want the live news quiz experience? Join us Monday, April 13 in downtown San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Huffington Post's Mollie Reilly, CBS SF's Melissa Griffin Caen, and Hoover Institution's Carson Bruno.

Explanations of the hints: Someone's got to be working in that new Brooklyn office: the Clinton team recently leased a Brooklyn office for its campaign HQ; no hay nuevos impuestos: now Jeb Bush can take his father's campaign slogan and speak it in his native tongue; he is the leader of the exiles: U.S. President Barack Obama has many Cuban-Americans as his constituents, though the survey was of Cubans in Cuba; and he's ready to take a chance again: this is not the first marriage for the celebrated crooner.