TESTING
11/10/2014 03:59 pm ET Updated Nov 17, 2014

Είκοσι πέντε από τις τράπεζες καταρρέουν Τεστ Αντοχής

ASSOCIATED PRESS

* 25 από 130 τράπεζες αποτύχουν δοκιμή της ΕΚΤ από Δεκέμβριο 2013

* Οι περισσότεροι έχουν συνδεθεί τρύπα του κεφαλαίου, μόλις 10 δις ευρώ εξακολουθούν να χρειάζονται

* Ιταλία στο προσκήνιο μετά από εννέα οι τράπεζες της δεν κατορθώνουν

* υπερεκτιμημένες δάνεια προσθέτει επιπλέον € 37 δισεκατομμύρια επιβάρυνση (προσθέτει λεπτομέρεια από δοκιμή, αντίδραση)

από τη Laura Noonan και Εύα Taylor

Φρανκφούρτη, Οκτώβριος 26 (Reuters) - Περίπου ένας στους πέντε από τους κορυφαίους δανειστές της ευρωζώνης απέτυχαν υγειονομικούς ελέγχους ορόσημο στο τέλος του περασμένου έτους, αλλά οι περισσότεροι έχουν επισκευαστεί από τα οικονομικά τους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε την Κυριακή

η ΕΚΤ. βρήκε τα πιο κρίσιμα προβλήματα για να είναι στην Ιταλία, η Κύπρος και η Ελλάδα, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τρύπες του κεφαλαίου των τραπεζών είχε κυρίως επειδή έχουν συνδεθεί και ότι μόνο € 10 δισεκατομμύρια παρέμειναν να αυξηθεί.

χρηματοπιστωτικού τομέα της Ιταλίας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση με εννέα από τις τράπεζες της υστερεί. Monte dei Paschi είχε τη μεγαλύτερη τρύπα του κεφαλαίου να συμπληρώσετε σε € 2.100.000.000, ακόμη και μετά τα χρήματα της αύξησης των προσπαθειών του τρέχοντος έτους.

Η άσκηση παρέχει την καθαρότερη εικόνα ακόμη της υγείας των τραπεζών της ζώνης του ευρώ για περισσότερα από επτά χρόνια μετά την έκρηξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης που χρεοκοπήσει σχεδόν μια χούφτα χώρες και απείλησε να σπάσει το μπλοκ νόμισμα.

αν και οι επενδυτές μπορεί να πάρει την καρδιά, μένει να δούμε αν η άσκηση μπορεί να ωθήσει τις τράπεζες να δανείζουν περισσότερο ως οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τραυλίζει σε ένα εικονικό σταματήσει.

Ενώ 25 από 130 μεγαλύτερες τράπεζες της ζώνης του ευρώ απέτυχε τον έλεγχο της υγείας, στο τέλος του περασμένου έτους, με συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα των € 25 δισεκατομμυρίων, μια ντουζίνα έχουν ήδη έθεσε € 15 δισεκατομμύρια φέτος να κάνει τις επισκευές.

Παράλληλα με την Ιταλία, οι ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε τρεις ελληνικές τράπεζες, τρεις Κύπριοι, δύο από το Βέλγιο και τη Σλοβενία, και μία από την Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είχαν έχασε επίσης το βαθμό, όπως στο τέλος του 2013.

Μια πρόσφατη έρευνα από την Goldman Sachs των μεγάλων θεσμικών επενδυτών βρέθηκαν πίστευαν ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ζητήσει από τους δανειστές να αυξήσουν επιπλέον € 51 δισεκατομμύρια κεφαλαίων για τις δοκιμές για να αξιόπιστες.

Μόλις υπερτιμημένες ελήφθησαν υπόψη τα δάνεια σε όλο τον τομέα, η ΕΚΤ δήλωσε ότι η συνολική επίπτωση στις τράπεζες ήταν 62 δις ευρώ.

αναλυτές έδωσε τα αποτελέσματα μιας επιφυλακτικής υποδοχής, αν και ορισμένα προειδοποίησε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και όχι το τέλος μιας τραπεζικής εξυγίανσης στην Ευρώπη.

"Αν και αυτό θα πρέπει να αποκατασταθεί κάποια εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην αγορά, είμαστε ακόμα μακριά από μια λύση για την τραπεζική κρίση και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας ", δήλωσε ο Κόλιν Brereton της PwC

Η άσκηση, η οποία είδε αξιωματούχοι τράτα με περισσότερα από 40 εκατομμύρια μεμονωμένα στοιχεία τράπεζας, έχει δύο μέρη -. ένα αυστηρό έλεγχο από την ΕΚΤ περιουσιακά στοιχεία όπως δάνεια, που ακολουθείται από μια ευρύτερη δοκιμή για το πώς οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν ένα νέο οικονομικό κραχ.

είναι η τέταρτη προσπάθεια της Ευρώπης να καθαρίσει τους στάβλους του χρηματοπιστωτικού τομέα του και έχει χρεωθεί όσο το πιο αυστηρή.

Προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν να εντοπίσουν τα προβλήματα, δίνοντας δανειστές στην Ιρλανδία ένα καθαρό νομοσχέδιο της υγείας λίγο πριν από ένα τραπεζικό κραχ οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

«Είναι είναι αξιόπιστη, "δήλωσε ο Νίκολας Veron των Βρυξελλών think tank Bruegel. "Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή μιας μεγαλύτερης αλληλουχίας καθαρισμού που θα επεκταθεί και σε 2015".

PassMark της ΕΚΤ ήταν για τις τράπεζες να έχουν υψηλής ποιότητας κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 8 τοις εκατό από τους σταθμισμένων περιουσιακά στοιχεία, ένα μέτρο της επικινδυνότητας των δανείων μια τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, εφόσον η οικονομία αναπτύσσεται όπως αναμένεται κατά τα επόμενα τρία χρόνια, και κεφάλαιο ύψους τουλάχιστον 5,5 τοις εκατό εάν γλιστρήσει σε ύφεση.

τράπεζες με ένα κεφαλαιακό έλλειμμα θα πρέπει να πω μέσα σε δύο εβδομάδες πώς σκοπεύουν να κλείσουν το χάσμα. Στη συνέχεια θα δοθεί έως εννέα μήνες για να το πράξουν.

μια γωνιά TURNED;

Η ΕΚΤ έχει στοιχηματίσει φήμη της για την ανεξάρτητη αξιολόγηση των τραπεζών της ζώνης του ευρώ σε μια προσπάθεια να χαράξουμε μια διαχωριστική γραμμή κάτω χρόνια της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής διαμάχης στο μπλοκ.

αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Vitor Constancio, δήλωσε η άσκηση θα εξασφαλίσει ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν θα πρέπει να παρεμποδίζονται από περιορισμούς της προσφοράς πιστώσεων."

Αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα τραπεζικού δανεισμού θα πάρει ως τις ελπίδες της ΕΚΤ.

"Σκεπτόμενος ότι ο δανεισμός κατά κάποιο τρόπο μπορεί να οδηγήσει το ΑΕΠ είναι μια ψευδαίσθηση, και δεν ξέρω πώς ότι έχει κάπως παρεισφρήσει στην πολιτική συζήτηση, "δήλωσε ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Unicredit.

Για πολλές τράπεζες, το μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις δοκιμές της ΕΚΤ δεν ήταν στον εντοπισμό των οπών του κεφαλαίου, αλλά στην εύρεση ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως δάνεια, είχε υπερτιμηθεί.

Συνολικά, η ΕΚΤ δήλωσε τράπεζες είχαν την αποτίμηση των δανείων και των περιουσιακών στοιχείων τους στα 48 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από ό, τι πραγματικά αξίζει.

που αντιπροσώπευαν 11 δισεκατομμύρια των € 25 δισεκατομμυρίων τράπεζες ήταν συλλογικά μικρή του στα τέλη του περασμένου έτους. Θα διαβρωθεί επίσης € 37 δισεκατομμύρια των κεφαλαίων μεταξύ των τραπεζών που πέρασαν ανεβάζοντας το συνολικό αντίκτυπο στον τομέα σε 62 δις ευρώ.

Μεταξύ των μεγάλων εισηγμένων στο χρηματιστήριο τραπεζών, οι μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα, το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μειώθηκε κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες, μετά η ΕΚΤ ρυθμίζεται κεφαλαίου της τράπεζας ώστε να αντικατοπτρίζει τις νέες αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων.

κεφάλαιο Monte dei Paschi μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο, ένα σχήμα που μετράει σχεδόν 3 δις Ευρώ. Υπήρχε επίσης ένα μεγάλο αντίκτυπο στην Αυστριακή Erste Bank.

Οι προσαρμογές που πολλές τράπεζες σε μια δυσάρεστη θέση. Τριάντα-μία διέθετε πρωτογενές κεφάλαιο κάτω από το 10 τοις εκατό σήμα θεωρείται από τους επενδυτές ως ένα όριο ασφαλείας, ενώ ένα επιπλέον 28 ήταν στο όριο με αναλογίες μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα παραπάνω.

Η ΕΚΤ δεν θα αναγκάσει αμέσως δανειστές με υπερτιμημένα στοιχεία να λάβουν διορθωτικά μέτρα, αλλά θα πρέπει να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια τελικά, αφήνοντας λιγότερο χώρο για την επέκταση, δανείσει ή να πληρώσει τα μερίσματα.

για δανεισμό, το πιο θεμελιώδες ερώτημα είναι κατά πόσον η ζήτηση για πιστωτικά υπάρχει . Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει τις νέες ρυθμιστικές αρμοδιότητες, αλλά μπορεί να είναι αρμοδιότητες της νομισματικής πολιτικής της, ότι η ευρωζώνη χρειάζεται πλέον.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πιστεύουν σε μια αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα τους, πριν ζητήσετε πιστώσεων, και τώρα ότι η αύξηση της εξωτερικής ζήτησης δεν είναι πια εκεί, αυτό είναι όταν η ζώνη του ευρώ χρειάζεται η ζήτηση ερέθισμα, "δήλωσε ο Nielsen. (Πρόσθετη υποβολή στοιχείων από τον John O'Donnell και Παύλου Κάρελ στη Φρανκφούρτη, Huw Jones και Steve Slater στο Λονδίνο. Γράφοντας με τον Mike Peacock και John O'Donnell, επεξεργασία από τον Alexander Smith)

CONVERSATIONS