TESTING
11/10/2014 03:47 pm ET Updated Nov 14, 2014

Γιατί ο ΟΗΕ απέρριψε την προσφορά της Τουρκίας για μια έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας;

Η τουρκική κυβέρνηση πήρε ένα μεγάλο χαστούκι στο πρόσωπο αυτό το μήνα, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών συντριπτικά ψήφισαν να απορρίψει την αίτησή της για μια έδρα στο Συμβούλιο ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, η διεθνής κοινότητα απορρίπτει εχθρική πολιτική της Τουρκίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε αλαζονικά προβλέψει την εξασφάλιση το διάσημο κάθισμα για τη χώρα τους. Το βράδυ πριν από την ψηφοφορία, Τσαβούσογλου είχε φιλοξενήσει μια σικ κόμμα προς τους Πρέσβεις των Ηνωμένων Εθνών στο παγκοσμίως γνωστό ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη.

Αφού πέρασε αρκετές ημέρες στη Νέα Υόρκη για να ασκήσει πιέσεις προσωπικά τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είπε αισιόδοξα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης: «Πιστεύουμε ότι όλα τα ωραία προσπάθειές μας θα, με τη χάρη του Θεού, να αντανακλάται πάνω στο αύριο ψηφοφορία Φυσικά, αυτό είναι ένα. ψηφοφορία και όλα τα είδη των αποτελεσμάτων μπορεί να βγει. Αλλά, πιστεύουμε, ο Θεός το επιτρέπει, ότι εμείς θα πάρουμε το αποτέλεσμα της εργασίας μας βάλει σε. "

Ο Πρωθυπουργός Νταβούτογλου ήταν εξίσου αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα σημειώσει μια «ιστορική νίκη." Μόλις δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία του ΟΗΕ, ο ίδιος ανακοίνωσε με υπερηφάνεια: «Αν είμαστε εκλεγμένοι, και πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη πιθανότητα, θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που εκλέγεται για δεύτερη φορά, μετά από ένα διάλειμμα πέντε ετών. Αυτό δείχνει τη σημασία της Τουρκίας. "

Δυστυχώς για τους Τούρκους ηγέτες, οι προσδοκίες τους δεν έγινε πραγματικότητα. Παρά τις εντατικές προσπάθειες άσκησης πίεσης Τσαβούσογλου και ένθερμη επιθυμία για θεϊκή παρέμβαση, μόνο 60 από τα 193 κράτη-μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ψήφισε για την Τουρκία, ενώ η αντίπαλος της, την Ισπανία, έλαβε 132 ψήφους, κερδίζοντας μια διετή θητεία ως μη μόνιμο μέλος του του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Γιατί η Τουρκία χάσει το 2014 περισσότερο από το ήμισυ 151 ψήφους που έλαβε στην επιτυχημένη προσφορά της για μια έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2008; Εδώ είναι οι βασικοί λόγοι για την αποτυχία της Τουρκίας να εκλεγούν αυτή τη φορά γύρω από:

- Η έντονη εκστρατεία από ένα μεγάλο αριθμό χωρών κατά της ένταξης της Τουρκίας: Αρμενία, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ισραήλ, τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων.

- Συνεχιζόμενη οξεία διαμάχη Προέδρου του Ερντογάν με ισχυρές τουρκικές Μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, με αποτέλεσμα την απώλεια των ψήφων της Γενικής Συνέλευσης για την Τουρκία από διάφορες αφρικανικές χώρες, όπου οι οπαδοί Γκιουλέν έχουν μια έντονη παρουσία. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή από το 2008, όταν Gulen υποστηρικτές είχαν εξασφαλίσει ένα μεγάλο αριθμό των ψήφων για την Τουρκία.

- Κακή κρίση Τούρκοι ηγέτες «να αποφασίσει να εφαρμόσει εκ νέου τόσο σύντομα μετά από να πάρει εκλεγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2009-2010. Επανεκλογή της Τουρκίας θα έχουν στερηθεί άλλες χώρες από την εξυπηρέτηση σε αυτό το σεβαστό Σώμα των Ηνωμένων Εθνών.

- Αυτο-aggrandizing νεο-οθωμανική λαχτάρες Νταβούτογλου είχαν ανταγωνισθεί χώρες πιο Μέσης Ανατολής, μετατρέποντας την πολιτική του «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες" σε μηδέν γείτονες χωρίς προβλήματα! Έρευνα του Pew Research Center επιβεβαιώνει ότι η μελαγχολική στέκεται Τουρκίας σε όλη τη Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

- Απολυταρχική διακυβέρνηση του Ερντογάν στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της αιματηρή αναχαίτιση των διαδηλώσεων στο Gezi Park, φυλάκιση δημοσιογράφων, καθώς και το κλείδωμα το Twitter και το Facebook. Του απορριπτικοί λέξεις , «δεν με νοιάζει τι η διεθνής κοινότητα θα πει," είχε αποξενώσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ψήφος κατά της Τουρκίας ήταν επίπληξη μέλη του ΟΗΕ »του Ερντογάν. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι αποχώρησε από την αίθουσα κατά τη διάρκεια Pres. Πομπώδη ομιλία Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

- Τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη με την άρνηση της Τουρκίας να υποστηρίξει τον πόλεμο εναντίον ISIS, και όχι την υπεράσπιση των Κούρδων αμάχων που σφαγιάζονται από τους ξένους τζιχαντιστές σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά σύνορα. Ως αποτέλεσμα, σημαίνοντες σχολιαστές ζήτησαν την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την απόρριψη της αίτησής της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυσαρεστημένος με ανταγωνιστική στάση της Τουρκίας, Pres. Ομπάμα έστειλε ένα ταπεινό επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα για να παρακολουθήσουν τις προεδρικές εγκαίνια του Ερντογάν στις 28 Αυγούστου.
 
Αγνοώντας όλα αυτά νόμιμους λόγους για την αποτυχία της Τουρκίας να κερδίσει την έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου αποδοθεί ψευδώς την ήττα της χώρας του για την απροθυμία της να εγκαταλείψει "τις αξίες της για χάρη της να πάρει περισσότερες ψήφους." Αυτή η γελοία δήλωση γίνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας που έχει ρίχνει εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της μικροσκοπικό νησί κρατών σε όλο τον κόσμο και φτωχές αφρικανικές χώρες για να αγοράσουν ψήφους της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τους.

CONVERSATIONS