THE BLOG
05/27/2016 01:56 pm ET Updated May 28, 2017

Week to Week News Quiz for 5/27/16

Trump isn't the only one to clinch a victory this week. Everyone's a winner when they take our latest Week to Week News Quiz.

Here are some random but real hints: But he didn't apologize; the hills are alive with the sound of voting; it was a pinhead tactic; and it's like being grounded for 10 more years. Answers are below the quiz.

1. Where did President Obama visit and call for a "moral awakening" about nuclear weapons?
a. Chernobyl
b. Bikini Atoll
c. Hiroshima
d. Hulett, Wyoming

2. What did Donald Trump say he'd do for $10 million?
a. Reveal his tax returns
b. Have dinner with Senator Elizabeth Warren
c. Eat at Chipotle
d. Debate Senator Bernie Sanders

3. What did we learn when a Trump campaign advisor accidentally sent an internal GOP email exchange to a reporter?
a. The Trump campaign plans to dredge up the Whitewater scandal to use against Hillary Clinton
b. Donald Trump has spent $550,000 to have his name removed from the Panama Papers
c. Trump is considering naming Mitch McConnell as his running mate
d. Apparently no one in this country knows how to keep email secure

4. What country came within an electoral hairs-breadth of electing a far-right president this weekend?
a. Switzerland
b. Czech Republic
c. Romania
d. Austria

5. Who told Donald Trump to stop "tawdry" attacks on Hillary Clinton?
a. Senator Bernie Sanders
b. Conservative Fox News personality Bill O'Reilly
c. Republican Party Chairman Reince Priebus
d. House Minority Leader Nancy Pelosi

6. Why is Virginia Governor Terry McAuliffe reportedly under federal criminal investigation?
a. Alleged campaign finance violations
b. His wife was paid $353,000 for a state government job she never performed
c. He accepted millions of dollars of campaign donations in return for granting a Koch Brothers-related mining company exclusive rights in Virginia's flatlands
d. He diverted federal Medicare money into a for-profit charity run by his daughter, Carnelia

7. What did a new Pew Research Center study find about Millennials' living habits?
a. They never live in the same place for more than 6 months
b. Up to one-third of Millennials live in former food trucks
c. On average, they have 4.5 roommates, twice as many as Generation X had at that age
d. They were more likely to live at home with their parents than in any other living situation

8. Who has been ordered to stand trial on a 2004 sexual assault accusation?
a. Canadian Prime Minister Justin Trudeau
b. Wall Street banker John F. Kennedy III
c. Comedian Bill Cosby
d. New York Archbishop Neville Diggory

9. Why is a Pennsylvania school district apologizing for a yearbook?
a. Photos were missing for all of the non-white students
b. The yearbook included quotes from Adolf Hitler, Joseph Stalin, and the leader of ISIS
c. The yearbook's overseas printer misspelled the name of C. Estes Kefauver High School as K. Essex Revolver High School
d. It featured an introduction by Miley Cyrus, along with a provocative photo of the singer

10. The German and French governments are reportedly working on a "Plan B" in case what happens?
a. The UK votes to leave the European Union
b. Russia invades Ukraine
c. Austria elects a far-right president
d. Donald Trump is elected U.S. president

BONUS. Which one of the following celebrity confessions really happened?
a. Paul McCartney admitted that his band Wings was "terrible -- we weren't a good group"
b. Patrick Stewart told Closer magazine that he was high on cocaine much of the first three seasons of Star Trek: The Next Generation
c. Melissa McCarthy, who later earned a Ph.D. in Communication Arts from Columbia, reveals in next week's 60 Minutes that she didn't learn to read until she was 10
d. Halle Berry admitted that she no longer owns her Academy Award statue because she sold it to raise money for Ebola victims

ANSWERS
1. c.
2. d.
3. a.
4. d.
5. b.
6. a.
7. d.
8. c.
9. b.
10. a.
BONUS. a.

Want the live news quiz experience? Join us Wednesday, June 15 in downtown San Francisco for our next live (and lively) Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Joe Garofoli, Barbara Marshman, and Debra J. Saunders.

Explanations of the hints: But he didn't apologize: the president expressed sympathy for the bombing's victims but did not apologize; the hills are alive with the sound of voting: Austria has a long history of right-wingers; it was a pinhead tactic: that's O'Reilly's favorite term for his opponents; and it's like being grounded for 10 more years: Millennials are stuck at home longer.