THE BLOG
09/26/2014 03:20 pm ET Updated Nov 26, 2014

Week to Week News Quiz for 9/26/14

Terrorists and Ebola dominated the news this week; find out how by taking our Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: Blair would have been quicker; Holder probably unfollowed him; could change its name to ISISE; and al Qaeda spreads faster than the flu. Answers are below the quiz.

1. How many people could be infected with Ebola by January, according to the latest predictions?
a. 150,000
b. 14,000
c. 10,000
d. 1.4 million

2. What country's legislature voted overwhelmingly on Friday to join the air campaign against Islamic State?
a. Germany
b. Iran
c. United Kingdom
d. Saudi Arabia

3. How did U.S. Rep. Jeff Duncan of California respond to news that U.S. Attorney General Eric Holder was resigning?
a. He told reporters that "Freedom has died today"
b. He threw his hat into the ring as "the only possible successor who will be approved by the new Republican Senate in November"
c. He tweeted "Good riddance Eric Holder. Your disregard for the Constitution of the United States will not be missed."
d. He demanded President Obama select a successor who favors marijuana legalization

4. On Thursday, Ukrainian President Petro Poroshenko laid out a roadmap for what?
a. Joining NATO
b. Applying for European Union membership
c. Joining the Eurasian Union
d. Reconquering the Crimea

5. How has Facebook CEO Mark Zuckerberg angered his new neighbors in San Francisco's tony Dolores Heights neighborhood?
a. Three times he has hosted loud parties featuring his college roommate, Justin Bieber, who was arrested at two of the parties
b. He has purchased three houses next to his and had them torn down so he could build a bigger swimming pool
c. They accuse him of hiring people to save extra parking spaces for the workers constructing his home
d. He never acknowledges his neighbors when he passes them on the street or sees them in the yard

6. Where did three Afghan National Army soldiers go after visiting a mall in Massachusetts?
a. The U.S.-Canadian border
b. The local Pakistani consulate
c. Chuck E. Cheese
d. A U.S. militia training camp in the nearby Catamount State Forest

7. How has the U.S.-led coalition attacking ISIS gone after the extremist group's finances?
a. The coalition countries have agreed to stop all bank transfers of funds to northern Iraq and ISIS-occupied Syria
b. They bombed ISIS-held oil installations, which have brought the group $2 million a day in revenue
c. They have instituted a 50% tax on all goods and services traded with ISIS-held territories
d. They instituted a naval blockade of ISIS' only port on the Mediterranean

8. About what did a senior EU official say "It may already be too late"?
a. Preventing terrorist attacks from ISIS fighters who return to Europe
b. Saving the economies of Greece and Italy
c. Preventing another vote for independence by Scotland
d. Stopping Russia from retaking the Baltic states

9. What is the Khorasan group?
a. The financial syndicate that raised $15 billion to purchase the Chipotle restaurant chain
b. A front company created by Russian President Vladimir Putin's allies to get around energy industry sanctions
c. A newly discovered collection of "mini-neutral" galaxies 9 million light years from the Milky Way
d. An al Qaeda affiliate that was attacked in Syria after it reportedly was planning attacks on the United States

10. What happened after Apple had its "best launch ever" of new iPhones?
a. Its stock price doubled
b. People claimed its large iPhones were bendy and it had to recall its mobile operating system update
c. It had its "worst launch ever" of its new iGlasses
d. Its new AppleTV service was sued by Viacom and Disney for copyright infringement

BONUS. According to a new Swiss study, what have we learned about animals this week?
a. St. Bernards don't like carrying little barrels of liquor around their necks
b. Cows don't like wearing cowbells
c. Dogs and cats are both descended from the same line of miniature velociraptor
d. All cows are not female

Want the live news quiz experience? Join us Monday, October 13 in downtown San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Huffington Post's Mollie Reilly and San Francisco Chronicle's Joe Garofoli.

ANSWERS:
1) d.
2) c.
3) c.
4) b.
5) c.
6) a.
7) b.
8) a.
9) d.
10) b.
BONUS) b.

Explanations of the hints: Blair would have been quicker: without Tony Blair at the helm, the UK is joining an already-in-progress air campaign in the Middle East; Holder probably unfollowed him: the congressman tweeted his distaste for the outgoing AG; could change its name to ISISE: that would make it the Islamic State of Iraq and Syria and Europe, if its fever dreams come true; and al Qaeda spreads faster than the flu: it's another spawn of al Qaeda.