THE BLOG
11/07/2014 01:18 pm ET Updated Jan 07, 2015

Week to Week News Quiz for 11/7/14

Whether you were deflated or elated by Tuesday's election results, the news goes on. So see what's happening with our latest Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: Guess it wasn't the economy, stupid; because ISIS wasn't extreme enough; it might have made him think twice about having a post-election lunch with the president; and it's the Madison of the East Coast. Answers are below the quiz.

1. What did House Speaker John Boehner list as top priorities now that the GOP has won control of both houses of Congress?
a. Approving the Keystone XL pipeline and repealing parts of Obamacare
b. Repealing all of Obamacare and bringing home the rest of the troops from Afghanistan
c. Immigration reform and Internet deregulation
d. Expanding gun rights and stripping foreign policy control from the White House

2. What did new unemployment numbers show?
a. Unemployment has remained steady at 7.8%
b. Unemployment has dropped to its lowest level since July 2008
c. Unemployment rose to 8%
d. Unemployment reached its highest level since February 2009

3. Why did President Obama send a secret letter to Iran's Ayatollah Khamenei last month?
a. He warned Iran not to attack Israel
b. He asked what kind of cake the Ayatollah wanted to receive with his bible
c. He was seeking Iran's cooperation in fighting ISIS
d. He offered to drop sanctions if Iran would stop interfering in Iraq

4. The United States expanded its air strikes in Syria to include what new target?
a. Russian military helicopters
b. Iranian military camps outside Damascus
c. The al-Qaeda-linked militant group Khorasan
d. Bashar al-Assad's military installations

5. Police arrested the founder of Silk Road 2.0. What is Silk Road 2.0?
a. An international network of luxury fabric smugglers
b. An online network of drug sellers and buyers
c. A mafia-funded company set up to win road-building contracts in New England
d. A smartphone that is protected from government snooping

6. What did Ukraine accuse Russia of sending into eastern Ukraine this week?
a. The natural gas and oil that had been promised for the government-controlled western part of Ukraine
b. A caravan of bunnies and acrobats
c. Prisoners released from Russia's jails
d. A column of 32 tanks with ammunition and soldiers

7. Who warned President Obama not to "poison the well"?
a. Iran's Ayatollah Khamenei
b. Arab villagers who say Obama poisoned their wells
c. Pope Francis
d. House Speaker John Boehner

8. What city voted earlier this week to add a surtax to sugary drinks?
a. San Francisco
b. Los Angeles
c. Berkeley
d. Houston

9. Pakistan's prime minister promised "no mercy" for a mob that did what to a Christian couple accused of destroying portions of a Koran?
a. They beat and forced the couple into a kiln, where they were burned to death
b. They held a village meeting and publicly declared the couple innocent, despite federal officials demanding the death penalty
c. They did nothing
d. They forced them to convert to a different religion

10. Citing lack of evidence, New Zealand authorities dropped murder-for-hire charges against whom?
a. AC/DC drummer Phil Rudd
b. Spinal Tap bassist Derek Smalls
c. Def Leppard singer Joe Elliott
d. Blue Öyster Cult drummer Jules Radino

BONUS. How did Oakland city council member Libby Schaaf celebrate winning election as that city's mayor?
a. She promised to pardon all drug offenders in the city's jails
b. She declared Nov. 4 an official city holiday
c. She rode a giant mechanical snail that shot flames
d. She hired a makeup effects artist from Lucasfilm to make her look like former Oakland mayor Jerry Brown

Want the live news quiz experience? Join us Monday, December 1 in downtown San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include the Hoover Institution's Bill Whalen.

ANSWERS:
1) a.
2) b.
3) c.
4) c.
5) b.
6) d.
7) d.
8) c.
9) a.
10) a.
BONUS) c.

Explanations of the hints: Guess it wasn't the economy, stupid: unemployment continued to fall, but it didn't help the president's party in the midterm elections this week; because ISIS wasn't extreme enough: the U.S. added the Khorasan Group to its list of bombing targets; it might have made him think twice about having a post-election lunch with the president: Boehner and other GOP leaders met with the alleged well-poisoner-in-chief for lunch Friday to discuss how they can work together; and it's the Madison of the East Coast: Madison, Wisconsin, is a famously liberal university town that has been called the Berkeley of the Midwest.