Huffpost San Francisco
The Blog

Featuring fresh takes and real-time analysis from HuffPost's signature lineup of contributors

John Zipperer Headshot

The Week to Week News Quiz for Friday, April 20, 2012

Posted: Updated:
Print Article

A week can't be boring if it involves sex scandals and polar bears (not together, thank you, we do have standards). To see how engrossed you have been in following current events, we present our second Week to Week news quiz. Can you beat your score from last week?

1. Secretary of state Hillary Rodham Clinton called for the West to increase pressure on what country?
a) China
b) Syria
c) Russia
d) Cuba

2. Help us keep track of Current TV's lineup. What's the current status?
a) Keith Olbermann's out, Rachel Maddow's in
b) Jennifer Granholm's out, Gavin Newsom's in
c) Keith Olbermann's out, Gavin Newsom's in
d) Eliot Spitzer's out, Keith Olbermann's in

3. What did retired U.S. District Judge Vaughn Walker tell The Commonwealth Club this week was his reaction to President Obama's recent criticism of the U.S. Supreme Court?
a) "It's about time"
b) The president "didn't go far enough"
c) The president "could be impeached" for taking on the court
d) He was "shocked" the president would make the criticism, which was a "very serious mistake"

4. George Zimmerman, the man accused of shooting Trayvon Martin in Florida, sought bail this week. What was the outcome?
a) The judge granted bail at $15,000
b) His request was denied
c) The judge granted bail at $1 million
d) The judge granted bail at $150,000

5. German scientists reported that polar bears are much older than previously known. When did they begin appearing as a distinct branch of bear?
a) 600,000 years ago
b) 2 million years ago
c) When Coke put them on a soda can
d) 150,000 years ago

6. The federal government was embarrassed by a scandal involving Secret Service officers in a prostitution kerfuffle in Columbia. According to congressional briefings, how many prostitutes are believed to have been involved?
a) 19
b) 21
c) 2
d) 17

7. Speaking of sex parties, former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi downplayed reports that he had hosted sexcapades including strippers dressed like nuns. How did he describe the parties to a Milan courtroom?
a) The parties were his way of "helping the local economy in these dark times"
b) "Hef would have been proud"
c) They were reading Bibles and "preparing help for earthquake victims"
d) They were "elegant dinners" and "burlesque games"

8. The downfall of a Chinese politician has focused on claims that he and his wife are linked to the murder of a U.K. businessman in their city. What is the name of the city that the politician controlled and where the businessman died?
a) Chongqing
b) Beijing
c) Shanghai
d) Changchun

9. Angela Merkel looks set to lose her closest collaborator. What European leader is facing early retirement?
a) Philipp Rösler
b) Michael "Bully" Herbig
c) Nicolas Sarkozy
d) Joachim Gauck

10. The Vatican rebuked a group of Americans for straying from official church doctrine. Who was rebuked?
a) Opus Dei
b) United States Conference of Catholic Bishops
c) Leadership Conference of Women Religious
d) The McLaughlin Group

Is that still not enough news for you? Join us for each of our Week to Week news commentary programs at The Commonwealth Club's San Francisco auditorium; our next program is Friday, April 27. See the Week to Week website for additional event dates, audio, and more.

ANSWERS: 1) b. 2) c. 3) d. 4) d. 5) a. 6) b. 7) d. 8) a. 9) c. 10) c.