THE BLOG
03/08/2013 04:47 pm ET | Updated May 08, 2013

The Week to Week News Quiz for Friday, March 8, 2013

Do you really follow the news or just surf it? Take our quiz and find out how much you know about the week's important developments.

Here are some random but real hints: That would keep Dennis from returning; it'll give them something to do in the fall; there's the possibility of an extended layover; and Kim is good at penny pinching anyway. Answers are at the bottom of the quiz.

1. Why did Senator Rand Paul stage a 13-hour old-fashioned filibuster this week?
a. He was protesting the recent budget deal to fund the government through September
b. He was protesting his own party's budget compromises with the Democrats
c. He was challenging the authority of the White House to wage war with unmanned drones
d. He was demanding the immediate approval of John Brennan as head of the CIA

2. Shortly after ex-NBA star Dennis Rodman left North Korea, what did the isolated country do?
a. It applied to host a new expansion NBA team in Pyongyang
b. It asked coach Phil Jackson to help it negotiate a permanent peace treaty with South Korea
c. It threatened to launch a pre-emptive nuclear strike against the United States
d. It named him one of the "three spiritual founders" of North Korea

3. What were reported to be the final words of Venezuelan President Hugo Chavez before he died?
a. "Death to America"
b. "I don't want to die"
c. "I did it all for the people"
d. "Boy, was I wrong"

4. Congressional leaders acted quickly this week to do what?
a. Pass gun ownership restrictions
b. Rename the U.S. Capitol after Ronald Reagan
c. Pass legislation to undo the budget cuts mandated by the sequester agreement
d. Pass legislation to avoid a government shutdown and fund the federal government through the end of September

5. What hit record highs several times this week?
a. The Dow Jones Industrial average
b. The U.S. federal budget deficit for the current year
c. Justin Bieber record sales
d. Temperatures in the upper Midwest

6. Who is receiving an expenses-paid trip to New York City?
a. Concert goers in London who were angry over the late start of a Justin Bieber show
b. Six Afghan schoolchildren who had been injured by roadside bombs
c. Osama bin Laden's son-in-law Sulaiman Abu Ghaith, who was arrested in Jordan
d. Jennifer Aniston, the newly appointed UN international ambassador for culture

7. Who is Macy's suing over a charge of breach of contract?
a. Justin Bieber
b. The makers of Frango Mints
c. Silvio Berlusconi
d. Martha Stewart Living Omnimedia

8. What is the new merit badge unveiled this week by the Boy Scouts?
a. Defense of Marriage
b. Game Design
c. Space Advocate
d. Facebook Posting

9. The United Nations approved new sanctions against whom?
a. North Korea
b. Iran
c. Syria
d. Greece

10. Which of the following is not a current or recent court case facing former Italian Premier Silvio Berlusconi?
a. Paying an under-age teen girl for sex
b. Tax fraud
c. Illegal publication of wiretapped conversations
d. Usurping the constitution

BONUS. Why did Saudia Arabian Prince Alwaleed lash out at Forbes magazine this week?
a. He said he was worth more than the measly $20 billion Forbes said he had in its list of the world's billionaires
b. He was rebuffed in his plan to buy Forbes Media for $450 million
c. The Saudi edition of Forbes published secret details of his financial empire
d. Forbes rejected his company's attempts to advertise its plans to build a railroad stretching across Eurasia

The news and the quizzes don't stop there! Join us for our next live Week to Week political commentary program with a news quiz at The Commonwealth Club on April 15 in downtown San Francisco. Also see the Week to Week website for event dates, audio, and more.

ANSWERS: 1) c. 2) c. 3) b. 4) d. 5) a. 6) c. 7) d. 8) b. 9) a. 10) d. BONUS) a.

EXPLANATIONS OF THE HINTS: Nuking the United States would likely be bad for Pyongyang tourism or celebrity visits; now they can fight over the deficit and debt in September, too; assuming he's convicted; North Korea is not exactly a global export-import giant.