THE BLOG

The Week to Week News Quiz for Friday, March 29, 2013

03/29/2013 10:49 am ET | Updated May 29, 2013

While you're standing in line trying to get your money out of a Cypriot ATM, take our quiz and find out how much you know about the week's news.

Here are some random but real hints: Bill Clinton is once again a kingmaker; we got frequent flyer miles for our trouble; they make 'em and they can break 'em; and maybe a euphemism would have helped him. Answers are at the bottom of the quiz.

1. In what country have Buddhist mobs been attacking Muslims, resulting in 42 dead and more than 1,000 homes damaged?
a. Myanmar
b. China
c. India
d. Thailand

2. As of this week, who controls Bagram prison?
a. The United States military
b. The CIA
c. The Afghan government
d. The Iraqi government

3. What did police discover at the home of Adam Lanza, the killer of 20 schoolchildren and six adults in Newtown, Conn.?
a. A life-sized cross
b. A letter expressing his regret for the actions he was about to take
c. A letter from President Obama
d. An arsenal of ammunition, guns and other weapons

4. Who announced this week a decision to not seek the U.S. Senate seat of Mitch McConnell?
a. Blogger Matt Drudge
b. Actor Ashley Judd
c. Former Supreme Court Justice Sandra Day O'Connor
d. Stephen Colbert's sister, Elizabeth Colbert Busch

5. What state's governor signed into law the nation's most stringent anti-abortion legislation on Tuesday?
a. Alabama
b. South Dakota
c. South Carolina
d. North Dakota

6. Who dropped "dummy bombs" on the Korean peninsula this week?
a. The United States
b. South Korea
c. North Korea
d. Japan

7. Who made robocalls to residents of Newtown, Conn.?
a. The National Rifle Association
b. The Brady Campaign
c. Hollywood lawyers seeking film rights
d. New York City Mayor Michael Bloomberg

8. What caused a slowdown of Internet traffic in Europe this week?
a. A spat between a controversial web host company and an anti-spam nonprofit that developed into a massive cyberattack
b. Servers in Cyprus, which hosts much of southern Europe's internet backbone, were taken offline as a result of government retrenchment there
c. Italy refused to pay its bill
d. A German submarine rammed an underground fiber cable near Norway

9. How much money (in the dollar equivalent) are Cypriots able to withdraw from their bank accounts each day?
a. $50
b. zero
c. $1,000
d. $383

10. What country has targeted Apple, charging it with "unparalleled arrogance," among other things?
a. Germany
b. China
c. Japan
d. North Korea

BONUS. Why is Idaho high school biology teacher Tim McDaniel being investigated?
a. He posted support for Hamas on his Facebook page
b. He was found to be moonlighting as a bouncer at an adult club
c. Parents complained that he used the word "vagina" in his biology class
d. He converted from Mormonism to Methodism

ANSWERS: 1) a. 2) c. 3) d. 4) b. 5) d. 6) a. 7) a. 8) a. 9) d. 10) b. BONUS) c.

The news and the quizzes don't stop there! Join us for our next live Week to Week political discussion program with a news quiz at The Commonwealth Club of California. See the Week to Week website for event dates, audio, and more.

EXPLANATIONS OF THE HINTS: Bill Clinton reportedly helped look for an alternative to Judd; the stealth bomber flew from Missouri to South Korea to make the practice bombing run as a warning to North Korea - and, some have argued, to demonstrate to South Korea that it doesn't need to get nukes of its own; China is home to Foxconn, maker of many Apple (and other tech) products; and perhaps the parents who filed complaints against the science teacher for teaching biology in a biology class could come up with alternative words -- high school kids can.