Huffpost San Francisco
The Blog

Featuring fresh takes and real-time analysis from HuffPost's signature lineup of contributors

John Zipperer Headshot

The Week to Week News Quiz for Friday, May 4, 2012

Posted: Updated:

If you've been pressed to the computer screen or television set wondering if the Chinese dissident will get out of China, or if you've been staring at your online portfolio, we've got a better way to make sure you're paying attention to the week's news. Take this quiz. Well, first, back away from the screen and blink a bit. Shake your arms to get some life back into them. Then take this quiz and see how well-informed you are. Can you beat your score from last week?

The answers are at the bottom of the quiz.

1. Russia has suggested it would make what response if NATO's missile defense "shield" is built?
a) It would build its own missile shield to protect it from NATO
b) It would collaborate with NATO on the missile defense program
c) It would invade Iraq
d) It would launch a pre-emptive military strike

2. NFL player Junior Seau died in an apparent suicide on Wednesday. What team did he not play for during his professional career?
a) Miami Dolphins
b) San Diego Chargers
c) Green Bay Packers
d) New England Patriots

3. The New York Times reported that in China, people get around heavy state censorship when discussing the case of Chen Guangcheng -- the lawyer who briefly sought refuge in the U.S. embassy -- by referring to him by what name?
a) "UA898," the daily United Airlines flight between Beijing and Washington
b) "Li'l Clinton"
c) "The Runaway"
d) "l'américain"

4. On Thursday, GOP presidential candidate Mitt Romney was endorsed by what former opponent?
a) Newt Gingrich
b) Michele Bachmann
c) Rick Santorum
d) His dog

5. What is the market value Facebook expects to achieve in its IPO?
a) Up to $96 billion
b) Less than $50 billion
c) More than $200 billion
d) Several million

6. How are European leaders planning to take action against Ukraine's treatment of imprisoned former Ukrainian Prime Minister Yulia Tymoshenko?
a) Do nothing
b) Expel Ukraine from the European Union
c) Break off diplomatic relations
d) Boycott the Euro 2012 soccer games in Ukraine

7. New documents released by the U.S. military reveal that Osama bin Laden wanted what?
a) A widescreen television
b) Al Qaeda groups to stop killing Muslims
c) To sneak into the United States
d) To retire

8. A Missouri lawmaker made a speech this week that was significant for three reasons. What were they?
a) He's gay, a clergyman, and has cancer
b) He's gay, Republican, and an Air Force veteran
c) He's a woman, a veteran, and a communist
d) He opposes climate change legislation, can bend steel bars with his toes, and is able to control the weather with his mind

9. Pete Stark, the Democratic U.S. representative from Fremont, is known for making outrageous statements. Which of the following has not been asserted by Stark?
a) He can see Russian Hill from his house
b) San Francisco Chronicle conservative columnist Debra J. Saunders gave money to Stark's Democratic opponent
c) A male colleague was "a little wimp" and "a fruitcake"
d) An African-American colleague fathered all of his children "out of wedlock"

10. Who criticized "voices of intolerance" among religious conservatives this week?
a) President Barack Obama
b) Ashton Kutcher
c) Mitt Romney political strategist Eric Fehrnstrom
d) Vice President Joe Biden

Is that still not enough news for you? Join us for each of our Week to Week news commentary programs at The Commonwealth Club's San Francisco auditorium; our next program is Monday, May 14 when our panel will include Huffington Post San Francisco Editor Carly Schwartz. See the Week to Week website for additional event dates, audio, and more.

ANSWERS: 1) d. 2) c. 3) a. 4) b. 5) a. 6) d. 7) b. 8) b. 9) a. 10) c.