THE BLOG
07/18/2014 03:02 pm ET Updated Sep 17, 2014

Week to Week News Quiz for 7/18/14

As the world reels from the implications of the plane crash, take our Week to Week news quiz to see what else people are dealing with this week.

Here are some random but real hints: But only one of them can actually implement it; it was sort of a Monday afternoon massacre; he's not Anderson Cooper's boss yet; and that was before the Malaysia Airlines crash.

1. What did President Obama and Russian President Putin both agree was needed?
a. Increased pressure on Iran
b. A ceasefire in Ukraine
c. A deflationary spiral in China
d. An end to spying on allies

2. What did Senator John McCain say the Republicans needed to do to defeat Hillary Clinton in 2016?
a. Benghazi, Benghazi, Benghazi
b. Three words: Universal corporate suffrage
c. Pass comprehensive immigration reform
d. Nominate a female presidential candidate to run against her

3. Where was a Malaysia Airlines flight destroyed?
a. Somewhere over the Pacific near Hawaii
b. Over the Xinjiang Uyghur Autonomous Region of China
c. Above Ukraine, 20 miles from Russian airspace
d. 20 miles south of Moscow

4. After recovering from his captivity by the Taliban, what is Sgt. Bowe Bergdahl doing next?
a. He will host Breakfast with Bowe weekdays on MSNBC starting in August
b. He has returned to active duty in the U.S. Army
c. He has been discharged from the U.S. Army
d. He has been courtmartialed

5. How has UK Prime Minister David Cameron prepared for next year's general election?
a. He has submitted his resignation
b. He has pushed the Liberal Democrats out of his coalition government
c. He has done a major reshuffle of his cabinet to bring in more women and younger ministers
d. He has formed a coalition government with the Labor Party

6. Media mogul Rupert Murdoch was denied in his attempt to buy what company?
a. MySpace
b. Financial Times
c. Time Warner
d. Tesla

7. What emergency rule did California impose in its latest attempt to deal with a drought?
a. Showers must be limited to one minute in length
b. Restaurants can no longer serve water with meals
c. All water from the Colorado River is to be diverted to avocado farmers until the current crop is harvested
d. Big fines for over-watering lawns

8. What did a federal judge strike down in California?
a. The death penalty
b. Same-sex marriage
c. The state's plans for high-speed trains
d. Proposition 13

9. Against whom did the Obama administration increase sanctions this week?
a. Iran
b. Cuba
c. Congress
d. Russia

10. A billionaire venture capitalist submitted partial petition signatures for what California plan?
a. Change the state into a parliamentary democracy
b. Divide California into six smaller states
c. Return California to Mexico
d. Secede

BONUS. What happened when people in Arizona gathered to protest a bus of immigrant children?
a. They got on motorcycles and chased the bus all the way back to the Arizona-Mexico border
b. They were upset to find the bus being driven by conservative media personality Glenn Beck
c. They mistakenly blockaded a bus with kids from a YMCA
d. They were excommunicated by the Phoenix Roman Catholic archbishop

Want the live news quiz experience? Join us Monday, July 28 in San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Melissa Griffin Caen, C.W. Nevius, and Bill Whalen.

ANSWERS: 1) b. 2) c. 3) c. 4) b. 5) c. 6) c. 7) d. 8) a. 9) d. 10) b. BONUS) c.

Explanations of the hints: But only one of them can actually implement it: Russia's Putin is believed to have been involved in arming the Ukrainian rebels; it was sort of a Monday afternoon massacre: he made major changes to his cabinet, albeit in a slightly nicer atmosphere than President Nixon did with the infamous Saturday Night Massacre; he's not Anderson Cooper's boss yet: but if Murdoch buys Time Warner, he'll also get Cooper and the rest of the CNN gang in the process; and that was before the Malaysia Airlines crash: the United States announced new sanctions on Russia before the Malaysia plane was shot down over Ukraine.