Week to Week News Quiz for 6/26/15

06/26/2015 02:36 pm ET | Updated Jun 26, 2016

On your way to the wedding chapel, take our latest Week to Week news quiz to see what else happened this week.

Here are some random but real hints: They're big on national uniform rules; a giant sucking sound going east; that's another contest he won't win; and it's easier to agree about people than about money. Answers are below the quiz.

1. Friday morning the U.S. Supreme Court issued a ruling that legalizes marriage in all 50 states between what?
a. Christians and Muslims
b. Republicans and Democrats
c. Divorced people
d. Same-sex couples

2. What did the U.S. Supreme Court uphold in its ruling on the Affordable Care Act?
a. Price caps of $1,000 per month for insuring a family of four
b. If you like your insurance, you can keep it
c. Subsidies are legal for people in all 50 states
d. The exclusion of undocumented immigrants from receiving coverage

3. What bill did Congress send to President Obama for his signature this week?
a. A resolution ordering the U.S. Park Service to remove the Confederate flag from the U.S. Capitol grounds
b. An emergency funding bill to keep the eurozone from default
c. Fast-track trade-negotiation authority
d. A bill making all 50 states right-to-work environments

4. What happened after Donald Trump made disparaging remarks about Mexico and Mexican immigrants during his presidential campaign kickoff speech?
a. Spanish-language TV station Univision dumped the Miss Universe pageant, which is controlled by Trump
b. reported that two of Trump's ancestors were Mexican
c. Trump sued Bill Maher for claiming that Trump was Mexican
d. Mexico threatened to break off diplomatic relations with the United States if Trump were elected president

5. Who delivered a eulogy at a funeral for the pastor killed in the shooting at an African-American church in Charleston, South Carolina?
a. Evangelist Franklin Graham
b. President Barack Obama
c. First Lady Michelle Obama
d. Donald Trump

6. On Monday, South Carolina Republican officials, including Governor Nikki Haley and Senators Lindsey Graham and Tim Scott, called for what to happen?
a. Remove the Confederate flag from the State House grounds
b. The Confederate flag to be added to the state's license plates
c. South Carolina to secede from the Union, again
d. Increased background checks for purchasers of firearms

7. Former Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said he was "appalled" by what recent decision by the U.S. Treasury secretary?
a. The extension of an emergency $10 billion loan to Greece to keep it from defaulting on its IMF debt
b. A plan to stop paying interest on federal debt
c. The demotion of Alexander Hamilton on the $10 bill
d. The replacement of Andrew Jackson with Ronald Reagan on the $20 bill

8. What did President Barack Obama say arrived "like a thunderbolt" on Friday?
a. The Supreme Court decision on same-sex marriage
b. Donald Trump's presidential announcement
c. The terrorist attack in Tunisia
d. His first delivery by drone of books he ordered from

9. On what plan did European leaders agree on Friday?
a. A resolution to the Greek debt problem
b. Dealing with an influx of asylum seekers from North Africa
c. Expanding sanctions against Russian officials
d. Breaking off diplomatic relations with the United States if Donald Trump were elected president

10. What happened at a U.S.-owned factory in France Friday morning?
a. An explosion and the discovery of a decapitated body
b. A protest over Uber cars
c. The skeleton of Richard II was discovered under the parking lot
d. Eurozone economic ministers struck a deal on Greek debt

BONUS. Who criticized the United States for issuing reports on human rights conditions in other countries but "showing not a bit of regret for or intention to improve its own terrible human rights record"?
a. President Barack Obama
b. Noam Chomsky
c. China
d. Vladimir Putin

1) d.
2) c.
3) c.
4) a.
5) b.
6) a.
7) c.
8) a.
9) b.
10) a.

Want the live news quiz experience? Join us Monday, June 29 in downtown San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Joe Garofoli, Carla Marinucci, and Debra J. Saunders.

Explanations of the hints: They're big on national uniform rules: the Supreme Court rulings made same-sex marriage and health-care rights the same across all 50 states; a giant sucking sound going east: Ross Perot criticized another free trade agreement in 1992 by warning about "a giant sucking sound going south"; that's another contest he won't win: Trump owns the Miss Universe pageant, which he can't win; and it's easier to agree about people than about money: eurozone leaders were still arguing with Greece over its debt problems, but they did come up with a plan to deal with the high level of southern immigrants.