Σπάζοντας Ψηφιακή Firewalls: Walid Al-Saqaf του Καταστρατήγηση Ph.D.

Σπάζοντας Ψηφιακή Firewalls: Walid Al-Saqaf του Καταστρατήγηση Ph.D.

Η λογοκρισία είναι μια αρχαία πρακτική που χρονολογείται τουλάχιστον από την αρχαία Ελλάδα, όπως φαίνεται στην περίπτωση του Σωκράτη και παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα. Η ελευθερία του λόγου και η λογοκρισία είναι δύο αντίθετες έννοιες με την πρώην κάλεσμα για την ικανότητα να μιλά και να επικοινωνεί ελεύθερα και το τελευταίο για την απαγόρευση ίδια η πράξη -. Al-Saqaf

Είναι ασυνήθιστο να γράψω για Ph.D. διατριβές, αλλά όταν το θέμα ασχολείται με την ψηφιακή firewalls και τη λογοκρισία του Διαδικτύου, είναι μια προσοχή grabber σε μια εποχή γνωστοποιήσεις σχετικά με την εποπτεία από αμέτρητες κυβερνήσεις.

2014-10-10-BreakingDigitalFirewallsCovercourtesyAlSaqaf.jpg
Σπάζοντας Ψηφιακή Firewalls καλύπτει (ευγένεια Al-Saqaf)

Με ενδιέφερε ιδιαίτερα δεδομένου ότι η εν λόγω μελέτη μηδενικά σε σχετικά Μέσης Ανατολής / Βόρειας Αφρικής (MENA) χώρες σημειώνεται για καταστολή στον κυβερνοχώρο κατά τη μετάβαση σε ακόμη άγνωστους προορισμούς μετα-επαναστάσεις και εμφύλιους πολέμους.

"Σπάζοντας Ψηφιακή Firewalls: Αναλύοντας τη λογοκρισία και καταστρατήγησης στον αραβικό κόσμο," είναι μια μπουκιά, αλλά η διατριβή 405 σελίδων που δημοσιεύτηκε φέτος είναι ένας θησαυρός της υπόβαθρο, τα στατιστικά στοιχεία και εξηγήσεις σχετικά με το γιατί οι κυβερνήσεις της «Αραβικής Άνοιξης» χώρες έκαναν και ή / και να συνεχίσει να καταπνίξει τους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς και ποια είναι η καταστολή κάνετε για να παρακάμψει τους περιορισμούς.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι πέντε ερωτήσεις στην έρευνα που εστιάζουν περισσότερο στο τις αιτίες και τα γιατί της λογοκρισίας του Διαδικτύου στον αραβικό κόσμο και το πώς οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μπλοκάρει ιστοσελίδες, τελειώνει με ένα ερώτημα σχετικά με το πώς οι διεθνείς και ξένους ηθοποιούς να συμβάλουν στον περιορισμό των επιπτώσεων των εν λόγω ελέγχων στα μια εποχή που φαίνεται να υπάρχει περισσότερους ελέγχους σε παραδοσιακά δημοκρατικές χώρες.

Geek-cum-communicator συγγραφέας Walid Al-Saqaf ανέπτυξε το λογισμικό " Alkasir " (αραβικά για απατεών) για να σπάσει μέσω μπλοκάρει ιστοσελίδες στην πατρίδα του, την Υεμένη, μετατρέποντας αυτό το σχέδιο σε μια Διαρκής αιτία και το επίκεντρο του διδακτορικού.

2014-10-10-CensorshipcircumventerWalidAlSaqafatworkinSwedencourtesyAlSaqaf.jpg
Λογοκρισία απατεών Walid Al-Saqaf (ευγένεια Al-Saqaf)

Είναι ένα προσωπικό θέμα: Υεμένης δικτυοναύτες αποκλείστηκαν από την πρόσβαση του Υεμένη Πύλη - Ένα όχημα για να ρίξει φως σε χώρα, κονδυλώματα του και όλα.

Έτσι, τους έδειξε πώς να κόψει μέσω των τεχνικών περιορισμών.

Στη διατριβή για το πτυχίο του από το Πανεπιστημίου Örebro της Σουηδίας, Αλ-Saqaf ορίζεται λογοκρισία στο διαδίκτυο και τους μηχανισμούς για την εφαρμογή του .

Επιτήρηση ως παράγοντας που αποτρέπει τους χρήστες από τη δημοσίευση "απαράδεκτο" το περιεχόμενο είναι από μόνη της ένα μέσο λογοκρισίας που έχει λάβει μεγαλύτερη προσοχή πρόσφατα και θα μπορούσε να οδηγήσει άμεσα σε αύξηση του επιπέδου της αυτο-λογοκρισίας, καθώς οι χρήστες δεν θα αισθάνονται ασφαλείς στην να εκφράσουν τις απόψεις τους, φοβούμενοι ότι μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς.

2014-10-10-AlgorithmFlowchartforCircumventioncourtesyAlSaqaf.jpg
Αλγόριθμος διάγραμμα ροής για την καταστρατήγηση (ευγένεια Al-Saqaf)

Ένα σημαντικό εύρημα στην έρευνα Αλ-Saqaf του αραβικού κόσμου σε μεγάλες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αίγυπτο, τη Συρία, την Τυνησία και την Υεμένη, ήταν ότι τα καθεστώτα τους μοιράζονται κοινούς φόβους και ότι ενώ μπορεί να μην έχουν συντονιστεί ποιες ιστοσελίδες να μπλοκάρει, only for 3 κατέληξαν απαγόρευση παρόμοιες κατηγορίες των χώρων.

Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις αυτές θεωρούνται εξόριστοι αντιφρονούντες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να είναι απειλές, por budda που φοβούνται περισσότερο οι πολίτες παράγουν user-generated περιεχόμενο, να καταφεύγουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ανώνυμες ή εικονικές ταυτότητες, Αλ-Saqaf βρέθηκε.

Θα εξεταστεί μια ιστορία της καταστολής στην προ-πραξικόπημα της Τυνησίας, όπου η λογοκρισία του Διαδικτύου ήταν ο κανόνας και όπου η Επανάσταση του Γιασεμιού πυροδότησε την «Αραβική Άνοιξη».

Στην Αίγυπτο, το Al-Saqaf είδε το τριών δεκαετία μακρά κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με έκπτωτου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ως μια πρόκληση για την ελευθερία του λόγου με το Διαδίκτυο να γίνει μια αναδυόμενη δύναμη, όπως η επανάσταση εκεί γοητεύσει την παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Στην Υεμένη, ο συγγραφέας είπε ελευθερία του λόγου ήταν συνοπτικό και τη δημοκρατία παρεμποδίζεται αν και η μεγαλύτερη εικόνα έδειξε το Διαδίκτυο καταγράφεται χαμηλή διείσδυση και οι επιπτώσεις της ήταν έμμεση.

Όσον αφορά τη Συρία, το Al-Saqaf είπε καταστολή ήταν ο κανόνας σε αυτό το καθεστώς Μπάαθ και ότι η χώρα παρέμεινε η πιο οργανωμένη στην περιοχή ΜΕΝΑ.

Πληκτρολογήστε "Alkasir," η οποία, εξήγησε Αλ-Saqaf, δημιουργήθηκε ως μια εναλλακτική λύση για το Firefox plug-in που χρησιμοποιήθηκε για πάνω από ένα χρόνο από τους τηλεθεατές στην Υεμένη για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Υεμένη Πύλη.

2014-10-10-AlkasirlogocourtesyAlSaqaf.jpg
Alkasir λογότυπο (ευγένεια Al-Saqaf)

Η διπλωματική εργασία που απαιτείται, επίσης, επίπονες ώρες των ερευνών για να καθορίσει το πόσο αποτελεσματική ήταν η λογοκρισία του Διαδικτύου, όταν σε απευθείας σύνδεση ομιλίας θα μπορούσε να περιοριστεί, τι έκανε εργαλεία καταστρατήγησης σε θέση να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις, και αν καταστρατήγησης ήταν ανεπαρκής.

Μια βασική προειδοποίηση από αραβικές συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ότι έχοντας ακτιβιστές λαμβάνουν χρηματοδότηση από ξένες πηγές για να αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους στο δικαστήριο για τη λογοκρισία του Διαδικτύου ήταν η λιγότερο προτιμώμενη προσέγγιση.

Τι βοήθησε την Αλ-Saqaf σε έξι χρόνια το έργο του ήταν το παρελθόν του.

Σπούδασε μηχανική υπολογιστών στην Τουρκία ως ένα προπτυχιακό πριν από την επιδίωξη της παγκόσμιας δημοσιογραφίας Μάστερ και Ph.D. στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, τόσο από Örebro.

Η έρευνα και η θέση του ως διευθυντής του Master of πρόγραμμα Global Δημοσιογραφία στο Örebro απαιτούσαν εκτεταμένο παγκόσμιο ταξίδια, τα οποία Al-Saqaf χρησιμοποιεί επίσης για την προώθηση Alkasir σε συνομιλίες TEDx και σε άλλα φόρα.

2014-10-10-ScreenshotofTEDxspeakerAlSaqafpromotingAlkasirinStockholm.jpg
Στιγμιότυπο οθόνης του TEDx ομιλητής Αλ-Saqaf προώθηση Alkasir στη Στοκχόλμη

Θεωρεί δίνει τη συνέντευξη μιλά μια σημαντική λειτουργία των προσπαθειών του, καθώς βοηθά τη δημιουργία δικτύων και έργων.

Τον Νοέμβριο 2014 θα συμμετάσχει στο τρίτο Αραβικά τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Φόρουμ στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Ένα τελευταίο μάθημα Αλ-Saqaf άντλησε από την έρευνα του:

Με μάρτυρες πώς οι χρήστες του Διαδικτύου αμφισβήτησε ανοιχτά της κυβερνητικής καταστολής και αναζήτησε τρόπους για να απελευθερωθούμε από την ήττα και τη λογοκρισία του Διαδικτύου, έχουν αποδείξει σαφώς ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για την ελευθερία με δημιουργικούς τρόπους, ανεξάρτητα από το χρόνο, τον τόπο και μέσο.

Popular in the Community

Close

What's Hot