THE BLOG
10/24/2014 02:51 pm ET Updated Dec 24, 2014

Week to Week News Quiz for 10/24/14

Find out what happened this week in the Brave New Ebola Era with our Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: Well, he should know; they're arming the Capitol with angry cats; they probably won't keep it if they find it; and so Hermione is also out. Answers are below the quiz.

1. Who on Friday accused the United States of destabilizing the world order?
a. Amnesty International
b. Edward Snowden
c. Russian President Vladimir Putin
d. U.N. Secretary General Ban Ki-moon

2. Why did the U.S. Secret Service tweet photos of two dogs?
a. The tweets were sent accidentally by an intern who was sharing photos of his dogs
b. The dogs had just been declared cured of Ebola
c. The dogs will star in the new Fox series America's Furry Heroes
d. The dogs helped capture a man who climbed over the White House fence on Wednesday

3. Who is getting a 1.7% raise in January?
a. President Obama and members of Congress
b. The cast of ABC's Modern Family
c. Doctors Without Borders staff working in the Ebola-stricken nations of West Africa
d. 58 million Social Security recipients

4. On Tuesday, a gunman opened fire in the parliamentary building of what nation's capital?
a. Canada
b. Scotland
c. Saudi Arabia
d. Greenland

5. Sweden deployed its navy in an effort to do what?
a. Repel an invasion from Denmark
b. Search for a suspected Russian sub in its waters
c. Raise money for charity by arranging the ships so that from above they spelled out the Swedish equivalent of "Big Chew"
d. Prevent any ships from Ebola-stricken nations from reaching Sweden's shores

6. How is the GOP trying to boost Senate Majority Leader Mitch McConnell in his tough reelection campaign?
a. They are having him hold photo sessions with people dressed as popular cartoon characters
b. They will pay food, travel, and lodging expenses for people to travel with McConnell and cheer at his rallies
c. They will pay you to come out and vote for him
d. They are Photoshopping popular Democrats such as Bill Clinton into pictures with McConnell

7 What is former senator and presidential candidate Gary Hart's new job?
a. He's the new U.S. special envoy to Northern Ireland
b. He's the new chief lobbyist for Microsoft
c. He's the new ambassador to Vatican City
d. He was named political director of CNN in its latest staff shuffle

8. What did two girls from Colorado do after stealing $2,000 from one of their parents?
a. Gave it away to unemployed people in line at an employment center in Boulder
b. Donated it to Texas Senator Ted Cruz's presidential exploratory committee
c. Flew to Europe on their way to heading to the Middle East to join ISIS
d. Sent it to pro-democracy activists in Hong Kong

9. What advice did Chinese state broadcaster CCTV have for Chinese citizens?
a. When investing in overseas companies, they should look for companies that do a lot of business in China
b. When traveling to Hong Kong, they should prepare themselves to be "beaten up by Western-inspired anti-social thugs"
c. When selecting an English name for themselves, they should not name themselves after strippers or the wizard Dumbledore
d. The party frowns upon Lucky Cat

10. Which one of the following is true?
a. Camel cigarette maker's corporate offices ban smoking
b. Employees of GrubHub have to bring their lunches to work and can't order delivery to the offices
c. Employees of Playboy Enterprises are strictly forbidden from viewing nudity on their work computers
d. Staff at the NFL's headquarters are not allowed to wear any team colors to the office

BONUS. How did Green Bay, Wisconsin, alderman Chris Wery respond to a woman's question about providing free bus service on election day?
a. He said it was too expensive
b. He said if they encouraged the poor to vote, "obviously you'd be talking to the half of the people in Green Bay who earn less than $1,800 a month. Then you would end up with that kind of politics and policies."
c. He demanded she explain her views on terrorism and sharia law
d. He introduced a bill to raise bus ticket prices on election day

Want the live news quiz experience? Join us at 12 noon the day before Election Day on Monday, November 3, in downtown San Francisco for our next live Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include the San Francisco Chronicle's Debra J. Saunders, Hoover Institution's Dr. Tammy Frisby, and Bay Area News Group's Josh Richman.

ANSWERS:
1) c.
2) d.
3) d.
4) a.
5) b.
6) b.
7) a.
8) c.
9) c.
10) a.
BONUS) c.

Explanations of the hints: Well, he should know: destabilization is the charge frequently made against Putin himself; they're arming the Capitol with angry cats: human sentries apparently aren't doing great at keeping people from getting onto the White House lawn, so call out the dogs; they probably won't keep it if they find it: like with the famous U 137 incident when a Soviet sub was caught in Swedish waters, the sub would likely be returned after some energetic political jousting; and so Hermione is also out: yes, Chinese state media actually told people not to name themselves after Harry Potter characters.